Get into my kitchen!

Get into my kitchen!

About the blog

"Staatshervormingen, Israël, Darfoer... Ik wil er alles over weten. Maar als ik bloedeerlijk ben, praat ik het liefst over eten. Koken kalmeert mij én maakt mij euforisch. Vrienden krijgen tegen wil en dank advies over recepten die ze perfect beheersen. Mijn familie gaat stiekem naar het fastfoodrestaurant om een keertje 'normaal' te eten. Daarom deze uitlaatklep: recepten én zelfgemaakte foto's uit mijn keuken. Mijn hoogste doel? SMAAK!"

Wil je iets vragen? Stuur gerust een mailtje naar info@evelienkooktlekker.be

Frisse pasta met sjalotten, salami en kappertjes

Pasta/risottoPosted by Evelien Rutten Mon, January 05, 2009 21:15:57
Blog Image

Morgen moet ik een examen afleggen. Gelukkig geen Wiskunde, Frans of Esthetica. Wie deze blog regelmatig leest, weet dat ik in de avondschool een opleiding volg tot kok. Momenteel volg ik de module nagerechten en morgen moet ik dus bewijzen dat ik wel degelijk banketbakkersroom van crème anglaise kan onderscheiden. Het zal geen lachertje worden, want ik moet in een tijdspanne van 90 minuten gevulde soesjes maken (from scratch!) en crêpes suzette (geflambeerd en al). De controlefreak in mezelf besloot om alles één keer op voorhand te maken, een zogenaamde test run. Toen ik dat een week geleden voorstelde aan mijn lieve vriend Steven, gooide die olie op het vuur en verhoogde hij de stress-factor met tien punten. "Zal ik mijn vrienden anders uitnodigen om te komen proeven? Dan ontmoet je hen ook eens."

En zo zat ik dus gisteren met vijf wildvreemde mensen in huis. Stevens beste vrienden, die mij allemaal van kop tot teen kwamen keuren. Boeiende mensen. En vooral ook lastige mensen. Mensen die allemaal iets anders bestelden: koffie, espresso, groene thee, rooibosthee, Earl Grey en gerookte thee. Alsof ik al niet genoeg werk had gehad. Met mijn hoofd een hele dag in de oven en non-stop eieren stijfkloppend. Maar het waren toch wel schatjes.

Na al die zeemzoeterigheid stond mijn hoofd vandaag naar zuur, hartig en zout. Onlangs ontdekte ik opgelegde sjalotjes in wijnazijn: waarom heeft nog nooit iemand mij verteld dat die zo verrukkelijk zijn? Ik ontwikkelde in een mum van tijd een kleine verslaving en eet ze nu bij zowat alles. Van boterhammen, gebraad tot deze pasta.

Dit heb je nodig voor 4 personen
200 g droge worst, in kleine stukjes (een goede Ardeense salami) - olijfolie - 2 teentjes knoflook, fijngesneden - een bokaaltje sjalotten (opgelegd in wijnazijn), uitgelekt - 3 eetlepels kappertjes - 2,5 dl light room - peper - zout - 4 eetlepels fijngesneden bladpeterselie - 6 lente-uitjes, in ringen gesneden - 400 g pasta - parmezaan

Zo maak je het
Bak de stukjes droge worst zacht in olijfolie, tot ze zelf olie beginnen los te laten. Voeg dan de knoflook toe en laat even meebakken. Snij de sjalotten in kwartjes en voeg ze samen met de kappertjes toe. Overgiet met de lichte room en breng op smaak met peper en zout. Laat eventjes inkoken. Kook de pasta gaar en giet ze af. Meng de pasta met de saus en bestrooi met de peterselie en de lente-uitjes. Werk af met versgeraspte parmezaan.

TIP: vervang de salami eventueel door stukjes gedroogde Italiaanse ham (prosciutto).


  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.