Get into my kitchen!

Get into my kitchen!

About the blog

"Staatshervormingen, Israël, Darfoer... Ik wil er alles over weten. Maar als ik bloedeerlijk ben, praat ik het liefst over eten. Koken kalmeert mij én maakt mij euforisch. Vrienden krijgen tegen wil en dank advies over recepten die ze perfect beheersen. Mijn familie gaat stiekem naar het fastfoodrestaurant om een keertje 'normaal' te eten. Daarom deze uitlaatklep: recepten én zelfgemaakte foto's uit mijn keuken. Mijn hoogste doel? SMAAK!"

Wil je iets vragen? Stuur gerust een mailtje naar info@evelienkooktlekker.be

Courgette-kervelsoep met gerookte heilbot

SoepPosted by Evelien Rutten Sat, January 03, 2009 10:39:39
Blog Image
Steven en ik zaten samen aan het ontbijt in Oostende. Een doordeweeks hotel met een doordeweeks ontbijt. Roerei. Pistolets. Rubberen plakjes kaas. En plots had ik het helemaal gehad. Steven keek me aan met open ogen. Dié Evelien had hij nog niet ontmoet.

"Kijk Steven. Het enige dat wij de afgelopen dagen gegeten hebben is kalkoen, kroketten, zware roomsauzen, ragoûts, opnieuw kroketten, vis in botersaus, chocolade, gebak en kaas. En nu weer zo'n ongezond ontbijt. Zo KAN het niet verder. Ik wil groenten. Fruit. Sapjes. Soep. Vitamines en mineralen. Oké?"

"Maar schatje, natuurlijk. Het is gewoon de tijd van het jaar. Het is onmogelijk om tijdens deze weken continu op je gezondheid te letten. Als het 1 januari is, gooien we het roer om. Oké?"

"Oké dan."

Dus na het ontbijt begaven wij ons richting verse viswinkel, alwaar we een weekvoorraad omega 3 insloegen: gerookte heilbot, gerookte paling, grijze garnalen en makreel. En zo trok ik met opgeheven hoofd, vol goede moed het jaar 2009 in. Mijn eerste gerecht was een heerlijke groene soep, afgewerkt met de heilbot. Extreem yummie.

Dit heb je nodig voor 4 personen
2 sjalotten of 1 ui, fijngesneden - olijfolie - 1 stengel prei, in ringen - 1 wortel, in blokjes - 3 courgettes, in stukjes - 1,25 liter kippenbouillon (van 2 blokjes) - 1 kleine aardappel, geschild en in blokjes - 2 laurierblaadjes - een half pak kervel, gewassen - peper - 4 lente-uitjes, in ringen - 200 g gerookte heilbot, in stukjes gescheurd

Zo maak je het
Fruit de sjalotten of ui glazig in olijfolie. Voeg de prei toe en bak even mee. Voeg dan de wortel en de courgettes toe. Overgiet met de bouillon en voeg de aardappel en de laurierblaadjes toe. Laat 30 minuten zachtjes pruttelen. Verwijder dan de laurierblaadjes en voeg de kervel toe. Laat 2 minuten meekoken en mix de soep dan glad. Proef, breng op smaak met peper (geen zout, dat komt van de heilbot). Giet in borden en garneer met veel lente-uitjes en heilbot. De gerookte smaak geeft echt een heerlijke, zoute toets aan deze gezonde soep.

  • Comments(15)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by servan Fri, January 02, 2015 21:13:41

Eveline, da lijkt mij een heerlijke soep, heb nog wa restjes van afgelopen dagen.
Morgen wordt deze soep werkelijkheid. Danke
Servan

Posted by servan Fri, January 02, 2015 21:13:41

Eveline, da lijkt mij een heerlijke soep, heb nog wa restjes van afgelopen dagen.
Morgen wordt deze soep werkelijkheid. Danke
Servan

Posted by servan Fri, January 02, 2015 21:13:41

Eveline, da lijkt mij een heerlijke soep, heb nog wa restjes van afgelopen dagen.
Morgen wordt deze soep werkelijkheid. Danke
Servan

Posted by servan Fri, January 02, 2015 21:13:41

Eveline, da lijkt mij een heerlijke soep, heb nog wa restjes van afgelopen dagen.
Morgen wordt deze soep werkelijkheid. Danke
Servan

Posted by servan Fri, January 02, 2015 21:13:41

Eveline, da lijkt mij een heerlijke soep, heb nog wa restjes van afgelopen dagen.
Morgen wordt deze soep werkelijkheid. Danke
Servan

Posted by servan Fri, January 02, 2015 21:13:41

Eveline, da lijkt mij een heerlijke soep, heb nog wa restjes van afgelopen dagen.
Morgen wordt deze soep werkelijkheid. Danke
Servan

Posted by servan Fri, January 02, 2015 21:13:41

Eveline, da lijkt mij een heerlijke soep, heb nog wa restjes van afgelopen dagen.
Morgen wordt deze soep werkelijkheid. Danke
Servan

Posted by servan Fri, January 02, 2015 21:13:40

Eveline, da lijkt mij een heerlijke soep, heb nog wa restjes van afgelopen dagen.
Morgen wordt deze soep werkelijkheid. Danke
Servan

Posted by servan Fri, January 02, 2015 21:13:40

Eveline, da lijkt mij een heerlijke soep, heb nog wa restjes van afgelopen dagen.
Morgen wordt deze soep werkelijkheid. Danke
Servan

Posted by servan Fri, January 02, 2015 21:13:40

Eveline, da lijkt mij een heerlijke soep, heb nog wa restjes van afgelopen dagen.
Morgen wordt deze soep werkelijkheid. Danke
Servan

Posted by servan Fri, January 02, 2015 21:13:40

Eveline, da lijkt mij een heerlijke soep, heb nog wa restjes van afgelopen dagen.
Morgen wordt deze soep werkelijkheid. Danke
Servan

Posted by servan Fri, January 02, 2015 21:13:40

Eveline, da lijkt mij een heerlijke soep, heb nog wa restjes van afgelopen dagen.
Morgen wordt deze soep werkelijkheid. Danke
Servan

Posted by servan Fri, January 02, 2015 21:13:40

Eveline, da lijkt mij een heerlijke soep, heb nog wa restjes van afgelopen dagen.
Morgen wordt deze soep werkelijkheid. Danke
Servan

Posted by servan Fri, January 02, 2015 21:13:40

Eveline, da lijkt mij een heerlijke soep, heb nog wa restjes van afgelopen dagen.
Morgen wordt deze soep werkelijkheid. Danke
Servan

Posted by servan Fri, January 02, 2015 21:13:32

Eveline, da lijkt mij een heerlijke soep, heb nog wa restjes van afgelopen dagen.
Morgen wordt deze soep werkelijkheid. Danke
Servan