Get into my kitchen!

Get into my kitchen!

About the blog

"Staatshervormingen, Israël, Darfoer... Ik wil er alles over weten. Maar als ik bloedeerlijk ben, praat ik het liefst over eten. Koken kalmeert mij én maakt mij euforisch. Vrienden krijgen tegen wil en dank advies over recepten die ze perfect beheersen. Mijn familie gaat stiekem naar het fastfoodrestaurant om een keertje 'normaal' te eten. Daarom deze uitlaatklep: recepten én zelfgemaakte foto's uit mijn keuken. Mijn hoogste doel? SMAAK!"

Wil je iets vragen? Stuur gerust een mailtje naar info@evelienkooktlekker.be

Perfecte pasta pomodoro

Pasta/risottoPosted by Evelien Rutten Sat, November 08, 2008 14:24:05
Blog Image
Ik ben grootgebracht met Mama Miracoli. Elke woensdag maakte mijn moeder één pakje klaar voor haar vier kinderen. De pot was nog niet van het vuur gehaald of wij vochten al voor de saus en de laatste kruimels parmezaanachtige kaas. En na 2 minuten slierten slurpen renden we van tafel met een oranjerode kin. Soms koop ik het nog wel eens, zo'n kartonnen doosje. Terwijl ik de geheime kruidenmengeling toevoeg aan het pakje tomatenpuree, ruik ik de keuken van lang geleden. Als 9-jarige heb je geen idee wat je meeneemt naar je 35ste...

Maar natuurlijk heb ik inmiddels mijn eigen mama miracoli-saus ontwikkeld. Met verse tomaten, ui, knoflook, oregano en basilicum. Het is een perfecte zaterdagmiddagsaus of een goede basis voor andere pastasauzen. Voeg bv. ansjovis, Spaanse peper, olijven en kappertjes toe et voilà: pasta puttanesca.

Dit heb je nodig voor 4 personen
8 à 10 pruimtomaten - 1 ui, zeer fijngesneden - 1 Spaans pepertje - olijfolie - 1 theelepel gedroogde oregano - 2 teentjes knoflook, fijngesneden - 10 blaadjes basilicum - 1 theelepel suiker - peper - zout - 400 g spaghetti

Zo maak je het
Breng een grote pot water aan de kook. Maak met een scherp mes een kruisje op de steelaanzet van elke tomaat. Dompel elke tomaat 20 seconden in het kokende water. Schep ze dan uit het water met een lepel of schuimspaan. (In dit water kun je straks de pasta koken) Verwijder de losgekomen velletjes van de tomaten. Snij elke tomaat in 4 en verwijder de pitjes en het slijm errond. Dit kun je doen met een theelepel, maar ik gebruik mijn duim.

Verhit een flinke scheut olijfolie in een diepe pan. Fruit de ui met het Spaans pepertje zeer langzaam op een laag vuurtje (zo'n 10 minuten). Voeg dan de oregano en de knoflook toe. Laat nog zo'n 5 minuten fruiten. Let op: ui en knoflook mogen niet verkleuren. Haal het Spaans pepertje nu uit de pan en gooi het weg.

Voeg de gepelde en ontpitte tomaten toe aan de uien, met 5 basilicumblaadjes en de suiker. Doe het deksel op de pan en laat ± 25 minuten pruttelen, tot je min of meer een egale saus hebt. Haal het deksel dan van de pan om de saus een beetje te laten inkoken (kook nu je pasta gaar).

Proef, en breng op smaak met peper en zout. Snij de rest van de basilicumblaadjes fijn en voeg ze toe aan de saus. Giet er nu nog een extra scheut olijfolie bij.

Giet de pasta af en meng ze in de pan met de saus.

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by saskewiet Thu, November 20, 2008 20:18:19

Ook wij krijgen af een toe Miracoli (of Micarolli, zoals m'n broer het vroeger noemde) thuis, maar dan als bijgerecht met een biefstuk of rundsburger en een groene salade. Best lekker hoor!