Get into my kitchen!

Get into my kitchen!

About the blog

"Staatshervormingen, Israël, Darfoer... Ik wil er alles over weten. Maar als ik bloedeerlijk ben, praat ik het liefst over eten. Koken kalmeert mij én maakt mij euforisch. Vrienden krijgen tegen wil en dank advies over recepten die ze perfect beheersen. Mijn familie gaat stiekem naar het fastfoodrestaurant om een keertje 'normaal' te eten. Daarom deze uitlaatklep: recepten én zelfgemaakte foto's uit mijn keuken. Mijn hoogste doel? SMAAK!"

Wil je iets vragen? Stuur gerust een mailtje naar info@evelienkooktlekker.be

Italiaanse bloemkoolsoep

SoepPosted by Evelien Rutten Sun, October 26, 2008 15:02:57
Blog Image
Mijn goede vriend Patrick is deze nacht vader geworden van een dochter: Ella. Mij dunkt dat dat een prachtige reden is om te feesten. Dat hoeft nog niet meteen vandaag, maar echt lang gaan we ook niet meer wachten. In dat kader bedacht ik vandaag een soepje dat je gewoon zo kunt eten, maar ook als feesthapje serveren. Ik baseerde me op een recept uit Olive (een Brits culinair magazine), maar zette het natuurlijk helemaal naar mijn eigen hand. Deze bloemkoolsoep noem ik Italiaans omdat ze geparfumeerd is met rozemarijn en aangevuld met borlottibonen (uit blik). Werk ze helemaal op het laatst af met een paar drupjes goede kwaliteit olijfolie. Misschien klinkt het niet zo spectaculair, maar geloof me: dit soepje is zo romig en aromatisch en vol van smaak dat je gasten niet genoeg zullen hebben aan één klein glaasje.

Dit heb je nodig

2 uien, fijngesneden - olijfolie - een grote tak rozemarijn (± 8 cm) een bloemkool, in roosjes gesneden - 2 teentjes knoflook, fijngesneden - 1,5 liter kippenbouillon (eventueel van 3 bouillonblokjes) - 1 blik botlottibonen (je vindt ze in de Delhaize) - peper - zout

Zo maak je het

Fruit de uien glazig in olijfolie. Voeg de tak rozemarijn in zijn geheel toe (straks ga je die verwijderen). Voeg nu de bloemkoolroosjes toe en laat ze af en toe roerend 10 minuten meebakken. Ze mogen lichtjes verkleuren. Voeg dan de knoflook toe en laat 1 minuut meebakken. Overgiet nu met de kippenbouillon en laat 20 minuten koken. Giet de borlottibonen in een zeef en spoel ze af met koud water. Voeg ze toe aan de soep en laat nog 5 minuten koken. Verwijder de tak rozemarijn en mix de soep glad. De soep mag niet te dun zijn, laat ze eventueel nog wat inkoken. Proef en breng op smaak met peper en zout. Serveer in kleine kommetjes of espressokopjes. Druppel in elk kommetje wat olijfolie en serveer meteen.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.