Get into my kitchen!

Get into my kitchen!

About the blog

"Staatshervormingen, Israël, Darfoer... Ik wil er alles over weten. Maar als ik bloedeerlijk ben, praat ik het liefst over eten. Koken kalmeert mij én maakt mij euforisch. Vrienden krijgen tegen wil en dank advies over recepten die ze perfect beheersen. Mijn familie gaat stiekem naar het fastfoodrestaurant om een keertje 'normaal' te eten. Daarom deze uitlaatklep: recepten én zelfgemaakte foto's uit mijn keuken. Mijn hoogste doel? SMAAK!"

Wil je iets vragen? Stuur gerust een mailtje naar info@evelienkooktlekker.be

Gevulde paprika uit Eveliens kindertijd

Gevulde groentenPosted by Evelien Rutten Wed, September 03, 2008 08:25:26
Blog Image
"Rechtopstaand op de trappers, mijn neus hoog in de lucht, probeerde ik te raden wat we die avond zouden eten."

Ik was niet altijd de multiculturele alleseter die ik vandaag ben. Nu ja, "alleseter" is relatief. Dit is een lijstje van wat ik nog steeds niet lust, na veel proeven en proberen in allerhande bereidingen:

- kippenlevers ("De smaak van geronnen bloed")
- Okra ("Slimy little suckers")
- Américain, préparé en aanverwanten ("Wie eet nu rauw gehakt???")
- Leverpaté ("Zo korrelig en bitter")
- Zeeëgel ("Ge breekt dat open en dan... slijm")
- Krab in warme bereidingen ("Die misselijkmakende geur...")
- Andouillette AAAA (Mijn vriendin Evi dacht een passende bereiding te kennen, maar helaas)

Gelukkig is er véél meer wat ik wel lekker vind, getuige deze blog over mijn grote liefde.

Lang, lang geleden, uit de tijd van aardappelen, patatjes en groenten, was er slechts één gerecht dat me de ogen deed sluiten van puur genot. Als ik met mijn fietsje van school kwam, reed ik voorbij de keuken. Langs de dampkap kwamen mysterieuze kookgeuren naar buiten. Rechtopstaand op de trappers, mijn neus hoog in de lucht, probeerde ik te raden wat we die avond zouden eten. En als ik de geur ontwaarde van gevulde paprika's in tomatensaus, was heel mijn puberproblematiek bijzaak. Smullen zou ik!

Het is een onorthodoxe manier van groenten vullen en bereiden, maar het recept is van mijn moeder. Door de jaren heen heb ik vanalles willen veranderen en toevoegen, maar niets heeft hetzelfde effect als de pure, originele versie.

Dit heb je nodig voor 4 personen

4 paprika's (doe maar rode of gele, niemand wil ooit de groene) - 500 g gemengd gehakt - een snee brood - peper - zout - paprikapoeder - een ei - 2 uien, grofgesneden - 2 blikken gepelde tomaten, in stukjes - 1 runderbouillonblokje - 1 kilo zachtkokende aardappels

Zo maak je het

Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Laat de snee brood even weken in een bord melk of water en knijp het dan uit met je vingers. Meng het gehakt met dit brood, peper, zout, wat paprikapoeder en een ei. Meng goed. Vul de paprika's op met dit mengsel. Heb je gehakt over, maak er dan balletjes van, voeg dit later toe aan de saus.
Fruit de uien in wat boter of olijfolie. Overgiet met de gepelde tomaten en breng aan de kook. Voeg het bouillonblokje toe en breng verder op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Leg de gevulde paprika's hierin met de gehaktkant naar beneden. Laat 5 minuten pruttelen en draai ze dan om. Laat met het deksel op de pan nog 45 minuten zachtjes garen. Kook intussen de aardappels en giet ze af.

Voor mij was het cruciaal dat er bloemige aardappels bij werden geserveerd met véél tomatensaus.

TIP: Als ik dit vandaag maak, heb ik altijd te veel. Uit ervaring weet ik dat je de paprika's perfect met de saus kunt invriezen. Heeft totaal geen invloed op de smaak.

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Ijeoma Fri, May 18, 2012 10:00:45

Hallo,

Ik ben dit bericht een hele tijd geleden tegen gekomen, en sindsdien maak ik dit geregeld klaar. 't Is heel makkelijk en snel klaar en toch enorm lekker!Ikzelf ben net begonnen met een blog, over mijn uitprobeerseltjes: sweet & spicy (http://swedetandspicy.blogspot.com/)

Posted by Ijeoma Fri, May 18, 2012 09:58:29

ik ben dit gerecht beginnen maken de dag dat ik het op je blog zag! het is zo enorm gemakkelijk en toch heel lekker.

ikzelf ben ook net met een blog begonnen: http://swedetandspicy.blogspot.com/ om al mijn uitprobeerseltjes op te zetten ;)