Get into my kitchen!

Get into my kitchen!

About the blog

"Staatshervormingen, Israël, Darfoer... Ik wil er alles over weten. Maar als ik bloedeerlijk ben, praat ik het liefst over eten. Koken kalmeert mij én maakt mij euforisch. Vrienden krijgen tegen wil en dank advies over recepten die ze perfect beheersen. Mijn familie gaat stiekem naar het fastfoodrestaurant om een keertje 'normaal' te eten. Daarom deze uitlaatklep: recepten én zelfgemaakte foto's uit mijn keuken. Mijn hoogste doel? SMAAK!"

Wil je iets vragen? Stuur gerust een mailtje naar info@evelienkooktlekker.be

Verhuizen is de hel

What's on my mindPosted by Evelien Rutten Mon, May 21, 2012 10:04:17

Ik ga dus verhuizen. Voor de vierde keer in dertien jaar tijd. De eerste keer was in 1999, toen ik het veilige Limburgse nest verliet en een kleine duplex-zolderkamer betrok hartje diamantwijk. Ik had nagenoeg geen materiële bezittingen, dus het was betrekkelijk snel gepiept. De tweede keer was in 2004. Ik was mijn zolderkamer grondig beu en betrok een gelijkvloers appartement met tuin in Berchem. De hemel! Ruimte! Groen! Helaas wist ik toen nog niet dat er op het gelijkvloers nooit zon binnenkomt en dat ik niet gezegend ben met groene vingers. Bij mijn vertrek uit Berchem, in 2008, moest mijn vader eraan te pas komen met een zeis. Hadden we er een meetlat naast gelegd, dan hadden we makkelijk gras van 50 cm lang kunnen meten. Ik verhuisde opnieuw naar een appartement. Een paleis van 115 vierkante meter op de hoogste verdieping, met een prachtig uitzicht over Antwerpen en enkel een minuscuul, makkelijk te onderhouden kabouterterrasje. Datzelfde jaar kwam ik een zekere Steven tegen. Er kwam geen eind aan de dozen met boeken die hij stelselmatig binnensmokkelde. In 2010 kwam er dan ook nog een kleine hummel bij die nu, twee jaar later, enorm gehecht is aan haar eigen uitgebreide verzameling boekjes, speelgoed, popjes en andere prullen. Kortom, mijn paradijs van ruimte en licht is een dichtgeplamuurde grot geworden. Volgende week zaterdag trekken we dus naar Hemiksem, in een fantastisch huis waar Steven een heuse bibliotheek krijgt (een kamer van 25 vierkante meter!), ik mijn eigen bureau en Hera eindelijk ook een aparte slaapkamer. En ja, opnieuw een tuin met terras. Misschien zelfs een paar kippen.
We zijn al een week aan het inpakken en ik kan je nu al vertellen dat dit de ergste verhuis is die ik ooit heb meegemaakt. Steven heeft inmiddels zo'n 200 dozen met boeken tegen de muren gestapeld en in de keuken alleen al staan tot nu toe 17 grote verhuisdozen. 17! Bij elke doos vraag ik me af waarom ik zo nodig gietijzeren pannen en potten verzamel. Of ik echt 6 braadpannen nodig heb, 24 wijnglazen, 42 crème brûléeschaaltjes en 106 kruidenpotjes. Het is erg. Heel erg. En ik ben zelfs nog niet begonnen aan de badkamer en de slaapkamer. Hera loopt rond met grote ogen en we proberen haar continu gerust te stellen. "Alles wat we hebben gaat in dozen. Ook jouw speelgoed en kleertjes. En dan gaan we samen, met ons drietjes, naar het grote huis. Aan het water. Bij de bootjes." Heftig tuttend kruipt ze dan maar op mijn schoot en palmt ze mijn laptop in. "Piwi kijken." (Pingu, in Hera-taal)
Het feit dat we nog zeker een maand in chaos zullen leven, stemt me niet bepaald vrolijk. Ik probeer me te focussen op de zomer, op barbecues in eigen tuin, teksten kunnen schrijven in een tuinstoel in bikini. Dat soort dingen. In de tussentijd is er bitter weinig tijd om te koken, maar mijn favoriete power snack van het moment wil ik u niet onthouden: appel-pindakaas. Genialiteit zit in kleine dingen en dat geldt ook voor dit pareltje. De combinatie zoetzuur van de appel met het zoute, knapperige van de pinda's is gewoon hemels. Op elke gezond-leven website wordt deze combinatie aangeprezen als de perfecte, verstandige tussendoorsnack. En dan zijn we gerust natuurlijk.Appel-pindakaas rondjes

Was een appel en verwijder het klokhuis met een appelboor (of draai er eens in met een keukenmesje, zo kun je het klokhuis ook verwijderen). Snij de appel in plakken van minstens een cm dik. Bestrijk een rondje met wat pindakaas en dek af met een ander rondje, zodat je kleine boterhammetjes krijgt. Een onverwachte, verrukkelijke smaaksen-sa-tie!

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Steven Mon, May 21, 2012 16:36:17

Als collega deskundige op vlak van Hera-taal moet ik mijn confrater, tevens vrouw, tegenspreken. "Piwi"staat niet voor "Pingu" doch voor "Pinguin". Als we op deze manier verder gaan in het vorsen van deze toch volstrekt unieke taal, collega, komen we nooit tot een compendium laat staan een handwoordenboek voor Hera-leken. Onze studie verdient meer ernst van uwentwege.

Posted by Naagenootje Mon, May 21, 2012 16:19:17

Blij dat je terug bent Evelien

Veel succes met je verhuisplannen