Get into my kitchen!

Get into my kitchen!

About the blog

"Staatshervormingen, Israël, Darfoer... Ik wil er alles over weten. Maar als ik bloedeerlijk ben, praat ik het liefst over eten. Koken kalmeert mij én maakt mij euforisch. Vrienden krijgen tegen wil en dank advies over recepten die ze perfect beheersen. Mijn familie gaat stiekem naar het fastfoodrestaurant om een keertje 'normaal' te eten. Daarom deze uitlaatklep: recepten én zelfgemaakte foto's uit mijn keuken. Mijn hoogste doel? SMAAK!"

Wil je iets vragen? Stuur gerust een mailtje naar info@evelienkooktlekker.be

Kipspiesjes met satésaus

Aperitief & hapjesPosted by Evelien Rutten Mon, December 20, 2010 22:17:04

Wij zijn nogal zot van Kerstmis, mijn man en ik. Het duurt nog vijf dagen voor het officieel zo ver is, maar as we speak speelt er hier op de achtergrond al één van de playlists die Steven elk jaar opnieuw samenstelt. Met Kerstmuziek dus. De Duitse houten 'rauchermänner'-beeldjes blazen hun wierookjes uit en de lichtjes van de kerstboom fonkelen de hele dag door. We drinken zware rode wijnen en discussiëren urenlang over de cadeautjes die we gaan kopen. We veranderen honderd keer van mening, want "het moet wel kloppen hè". Morgen moet ik zwezeriken bestellen (voor de avontuurlijke kant van de familie) en een kalfsgebraad (voor de meer traditionele eters). En de hapjes! Man! Daar heb ik met mijn schoonmoeder al dagen over vergaderd. Ze haalde al haar fingerfood-kommetjes uit de kast (ovaal, vierkant, rechthoekig, rond, stervormig, kommetjes, ...) met de vraag: wat doen we en waarin serveren we het. Na vele uren brainstormen zijn we twee weken geleden tot de volgende conclusie gekomen: een gegrilde tijgergarnaal, een stuk foie gras met kweeperengelei, carpaccio, een krokant gebakken stukje zwezerik en een kreeftensoepje. Voor elk wat wils dus.

Mocht je zelf nog op zoek zijn naar receptjes voor lekkere hapjes, dan moet je dit zeker eens proberen. Onlangs maakte ik voor een tijdschrift kipspiesjes met satésaus. Ik had nog nooit satésaus gemaakt en improviseerde er op los. Iets met pindakaas, kokosmelk en currypasta leek me wel lekker. En lekker was het. Zo yummie dat ik nu al weet dat het ten huize Rutten-Van Ammel een klassieker gaat worden. Het is waanzinnig snel klaar en een ongelooflijke crowd pleaser. Wie mij niet gelooft, ga het maar vragen aan de babysit die de restjes heeft opgegeten en nu elke avond aan de telefoon hangt met de vraag wanneer ze alstublieft mag terugkomen.

Voor 4 personen
4 eetlepels pindakaas - ± 1 dl kokosmelk - 3 eetlepels rode currypasta (kant-en-klaar) - 4 kipfilets, in repen - sojasaus - honing - sesamzaadjes

Zo maak je het
Doe de pindakaas in een steelpan met de kokosmelk en de currypasta. Roer, en verwarm een beetje. Proef of het lekker is en voeg eventueel meer kokosmelk of currypasta toe. Ik heb het ook op gevoel gemaakt. De hoeveelheden zijn eerder summiere aanwijzingen.
Marineer de repen kipfilet twintig minuten in een flinke scheut sojasaus en enkele eetlepels honing. Rijg ze dan aan spiesjes en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Zet 12 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven. Bestrooi daarna met sesamzaadjes en serveer met de pindasaus.

  • Comments(29)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by rita Thu, December 01, 2011 02:48:07

Evelien, ik mis je receptjes. Kan je niet overwegen om er toch af en toe weer eens eentje te posten. Jouw recepten zijn niet alleen leuk, maar ook zo gedetaileerd uitgelegd dat ze altijd lukken en het zijn echte smaakbommetjes. Please come back !

Posted by Anouck Tue, September 06, 2011 15:10:45

Ik blijf het vreemd vinden dat je zelfs niet even meedeelt dat je stopt met deze blog.

Jammer!

Posted by Virginie Mon, August 01, 2011 15:13:21

1 groot voordeel : nu heb ik bijna al jouw receptjes uitgeprobeerd en ze lukken beter en beter:)

Posted by tientje Sat, July 30, 2011 20:21:16

ik mis evelien en haar receptjes ook, maar mss heeft ze het gewoon ongelooflijk druk he mensen. De reden dat ze niet officieel schrijft dat ze ermee gaat stoppen, is mss wel omdat ze er helemaal niet wil mee stoppen maar het er er gewoon niet meer van gekomen is. Idd ze hoeft daar toch geen verantwoording voor af te leggen zekers :-). De reacties van sommige onderstaanden lezen, zal voor haar mss eerder het omgekeerde effect hebben hoor :-s. In elk geval nog veel succes voor evelien en wat ze ook doet!

Posted by Gaby Fri, July 29, 2011 07:47:16

Ah, zo erg is het allemaal niet...kan gebeuren. En daar hoef je je echt niet over te verantwoorden. Ik haal nu wel gewoon het linkje uit mijn favorieten. Plaats maken voor andere leuke blogs

Posted by Kristien Mon, July 25, 2011 14:01:35

Idem hier, ik kocht onlangs een Story voor op het vliegtuig en zag dat nog steeds verwezen wordt naar je blog, misschien beter laten weghalen om mensen niet teleur te stellen!!!!

Jammer dat op zijn minst niet "officieel" wordt gezegd dat we niets nieuws meer moeten verwachten...

Posted by Naamgenootje Wed, July 20, 2011 13:43:57

Ik dacht ik probeer het een maandje later nog een keer maar... NOG STTEDS NIETS.

Geen receptjes, geen teken van leven, GEEN EXCUSES!

Posted by Sofie Sun, July 10, 2011 21:44:31

Ik ben ook zéér teleurgesteld, je zou op zijn minst toch een woordje uitleg kunnen geven aan je fans ....

Posted by Naamgenootje Tue, June 28, 2011 16:11:37

We zijn ondertussen meer dan een half jaar na de laatste post. Ik neem aan dat er niet veel nieuws meer zal volgen maar kan je dit dan even melden dat we niet met vol enthousiasme elke keer weer op deze site gaan kijken en dan beteuterd terug moeten afdruipen.

Bedankt.

Posted by Rien Tue, June 07, 2011 16:15:20

Heb je ook een receptje om zelf currypasta te maken ipv kant-en-klare?

Posted by Ageeth Mon, June 06, 2011 22:36:37

Goed; je schrijft je ding en daar stop je ineens mee. Prima, maar deel dat mee en rond het af als het klaar moet zijn.

Ik lees je graag en ik hoop dat het jou en de jouwen goed gaat!

Posted by stine Fri, May 27, 2011 11:38:12

Als je haar wil zien, moet je Story lezen !

Posted by Anna Thu, April 14, 2011 13:47:07

Heerlijke blog!!

Wij hebben zin in meer!

Posted by Nikki Thu, March 24, 2011 15:15:27

Zin in meer lees ik ook, maar het is niet hetzelfde...

Posted by Magali Thu, March 24, 2011 14:15:23

zininmeer.be: koken en eten

Posted by Maartje Fri, March 18, 2011 10:36:08

Ja, maar het wachten begint nu toch echt wel héééééééééééééél lang te duren hoor !

Posted by Nikki Thu, March 17, 2011 12:37:31

Inderdaad, we want more! Maar ik geef niet op, ik kom nog steeds elke dag eens kijken of er iets nieuws te lezen valt. Ach, goede dingen zijn het wachten waard...

Posted by toets Sun, March 13, 2011 11:23:53

we want more E!

Posted by Louise Fri, February 18, 2011 11:08:15

Een vraagje: welke pindakaas heb je gebruikt? En welke rode currypasta? Ik heb het receptje eens geprobeerd, en het smaakte veel te zout, met een weeïge citroengrasnasmaak (de curry?). Ook na aanpassen met een halve liter kokosmelk bleef het een beetje, euh, mottig. Aangezien we meteen een paar liter over hadden, heb ik het twee dagen later nog eens geproefd, en toen was de smaak precies wat verbeterd, maar nog steeds niet iets om ieder jaar te maken. Misschien wat minder pindakaas en currypasta, en wat meer proeven, alvorens er lukraak wat in te kwakken...

Aan de andere kant: de kaaskroketjes waren een denderend succes, en de worteltaart nog meer!

Posted by Shrila Tue, February 01, 2011 10:46:49

Inderdaad, ik piep hier ook elke dag even om te zien of er iets nieuws staat.

Geen druk hoor Evelien, we lezen gewoon graag de lekkere receptjes die je hier post. :-)

Posted by Katrien Tue, February 01, 2011 09:35:39

Wanneer krijgen we nog eens iets nieuws te lezen ?

Posted by Kaat Tue, January 11, 2011 16:11:15

Ik vermoed ook dat dat hygiënisch gezien geen goede oplossing is: kip ontdooien, HALF bakken en dan terug invriezen... zou ik toch niet te vaak doen!

Posted by Elza D. Mon, January 03, 2011 13:27:38

Oh, dat is zo zalig!

Posted by Evelien Sat, December 25, 2010 15:41:58

Gill: ik vermoed dat de kip daardoor heel erg droog is geworden... Ontvriezen, half afbakken, opnieuw invriezen, ontdooien... En dat terwijl de spiesjes maar 12 minuten in de oven moeten! ;-)

Posted by Mark Fri, December 24, 2010 13:50:26

ik lees je recepten met erg veel plezier. Afgelopen weekend je garnalen kroketten gemaakt. Ze zijn fantastisch!

Posted by Gill Kamps Wed, December 22, 2010 09:19:23

Zonet heb ik kip fillet repjes uit de vriezer gehaald. Dit recept ga ik uit proberen. Half gaar bakken en weer invriezen. Vrijdag de saus maken en de kip verder af bakken. Bedankt Evelien!!

Posted by Gill Kamps Wed, December 22, 2010 09:19:14

Zonet heb ik kip fillet repjes uit de vriezer gehaald. Dit recept ga ik uit proberen. Half gaar bakken en weer invriezen. Vrijdag de saus maken en de kip verder af bakken. Bedankt Evelien!!

Posted by SasKookt Tue, December 21, 2010 10:45:55

Is een kipfilet per persoon niet wat veel als hapje? Maar het lijkt me in elk geval wel een heerlijke tapa, die misschien wel op het menu staat hier op Oudejaarsavond...

Posted by Hilde Tue, December 21, 2010 09:25:18

Weet je dat pindasaus ook ontzettend lekker is bij frieten? Degutant? ...Nee hoor mjammie !!