Get into my kitchen!

Get into my kitchen!

About the blog

"Staatshervormingen, Israël, Darfoer... Ik wil er alles over weten. Maar als ik bloedeerlijk ben, praat ik het liefst over eten. Koken kalmeert mij én maakt mij euforisch. Vrienden krijgen tegen wil en dank advies over recepten die ze perfect beheersen. Mijn familie gaat stiekem naar het fastfoodrestaurant om een keertje 'normaal' te eten. Daarom deze uitlaatklep: recepten én zelfgemaakte foto's uit mijn keuken. Mijn hoogste doel? SMAAK!"

Wil je iets vragen? Stuur gerust een mailtje naar info@evelienkooktlekker.be

Een zalige & snelle visschotel

VisPosted by Evelien Rutten Thu, October 28, 2010 17:13:53

Als je deze blog regelmatig leest, herinner je je misschien dat ik in maart met Hera naar het ziekenhuis moest. En dat ik me daar vijf dagen ka-pot heb verveeld. Vandaag zit ik helaas in exact hetzelfde kamertje. Dit keer heeft ze geen buikgriep, maar een virale infectie op de longen. Wie ooit een kortademige, hijgende, koortserige baby in zijn armen heeft gehouden -een hele nacht- weet hoe zielig dat dat is. Nu ligt ze zelfs niet eens in mijn armen, maar in het triestigste ziekenhuisbed aller tijden, met tralies die bijna tot aan het plafond reiken. Mocht ze haar actieve, gibberige zelf zijn, ze zou het bed met haar verbeten vuistjes dooreen rammelen en alle alarmen tegelijk doen afgaan. Maar niets van dat alles. Ze ligt plompverloren, op haar buik, tussen de speeltjes, met open ogen, starend naar de rode lettertjes op de monitor. Af en toe draait ze haar hoofdje moeizaam in mijn richting, om te kijken of ik nog in de kamer ben. Ja dus. En wie weet voor hoe lang! Gelukkig kon ik nog net op tijd (voor onze kamer het label "besmettelijk" kreeg) een zestal tijdschriften kopen in het souvenirswinkeltje. Inmiddels is mijn laptop ook hier geraakt dus het sociaal isolement is voorbij. Nu is het enkel nog wachten tot half 9, dan komt Steven.
Inmiddels kreeg ik ook mijn eerste maaltijd: een niet nader te identificeren visfilet uit de diepvries met boontjes en puree. Aangezien je niet weet wat de volgende plateau brengt, eet je dat dan maar gewoon braafjes op. Vorige week maakte ik zelf vis in de oven, zeewolf meerbepaald. Het is een niet zo dure, redelijk vaste witte vis. Verder nam ik mijn toevlucht tot kant-en-klaar. Ja, dat doe ik ook wel eens. Maar dan wel op zo'n manier dat niemand het merkt, hi hi. Bij Delhaize verkopen ze plastic potjes met versgemaakte humus, pesto, tapenade en andere lekkertjes. Pokkeduur, maar af en toe vind ik het zalig om 's avonds gewoon een paar van die potjes open te trekken, ze over te scheppen in mooie aardewerken kommetjes en er een Turks brood bij te eten. Bij mijn visgerecht koos ik voor salsa verde (dat is een mengeling van groene kruiden, olijven, pijnboompitten, parmezaan en olijfolie) en bedekte ze verder met gehalveerde kerstomaatjes. Salsa verde is niet zo overheersend en intens van smaak als pesto, ook al zitten er min of meer dezelfde ingrediënten in. Dit gerecht is ideaal als je midden in de week snel-snel iets gezonds wilt klaarmaken. Maar dan écht snel hè! De vis moet twaalf minuten in de oven en hupsakee: dinner is on the table. Daar kunnen ze hier nog iets van leren.

Voor 4 personen
4 zeewolffilets - peper - zout - een potje salsa verde - een bakje kerstomaten - olijfolie

Zo maak je het
Breng de visfilets eerst op smaak met zwarte peper en grof zeezout. Bestrijk ze dan met de salsa verde. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal en bedek met de kerstomaten. Bedruppel met wat olijfolie en zet 12 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven. Ik serveerde het met puree en spinazie.

  • Comments(13)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Henry Sat, July 16, 2011 16:29:42

>>Salsa verde is niet zo overheersend en intens van smaak als pesto<<

Dat is zo, maar het is zooo zuur dat het glazuur van je tanden barst.

Posted by Henry Sat, July 16, 2011 16:29:40

>>Salsa verde is niet zo overheersend en intens van smaak als pesto

Posted by Henry Sat, July 16, 2011 16:29:14

>>Salsa verde is niet zo overheersend en intens van smaak als pesto

Posted by Anna Thu, April 14, 2011 13:54:29

En waarom zouden beiden niet kwalitatief kunnen zijn in een ziekenhuis, zowel de medische zorgen als de voeding?

Nogal kortzichtige reacties hier.

Posted by Ragna Sat, October 30, 2010 22:25:03

dikke knuf voor Hera, dat ze er maar gauw weer bovenop is.

Posted by Liesbeth Sat, October 30, 2010 20:50:49

Lien, eten in ziekenhuis is super belangrijk, ik snap echt niet waarom het niet lekkerder kan. Doet zo veel als je ziek bent en toch nog net lekker kan eten!! Maar moet toch zeggen dat de fruitpapjes die bleven staan op pediatrie meestal wel lekker waren als vieruurtje! Succes met zieke hera!

Posted by Evelien Rutten Sat, October 30, 2010 12:57:59

Voilà. Zo denk ik er ook over. Genezing begint bij rust én goed eten. Geen haute cuisine, maar wel gezond en smakelijk.

Posted by annelies Sat, October 30, 2010 11:06:03

Natuurlijk is de medische kant in het ziekenhuis het allerbelangrijkste. Maar het eten dat aan Evelien geserveerd wordt, is ook het eten dat de patiënten krijgen. Toen mijn mama met kanker in een terminaal stadium in het ziekenhuis lag, smokkelde ik bijna dagelijks wat verse soep, een beetje stoverij, een vers fruitslaatje het ziekenhuis binnen. Het smakeloze brood, de hespeworst, een te harde kiwi en watersoep zetten haar niet bepaald aan om te eten, terwijl ze de energie heel goed kon gebruiken. Ik heb er mij dikwijls over opgewonden.

Ik hoop dat Hera snel terug beter is!

Posted by An Fri, October 29, 2010 10:50:05

Klinkt erg lekker met die kerstomaatjes, ga ik dit weekend zeker eens proberen.
Oh, en verder hoop ik dat je kleine meisje snel terug de oude is en zich veel beter voelt!

Posted by Els Fri, October 29, 2010 02:38:24

Ik meen mij inderdaad te herinneren dat u in maart ook al enige kritiek had over het ziekenhuiseten. Mij lijkt dat de verzorging van uw dochtertje belangrijker is dan het serveren van haute cuisine in het ziekenhuis. Laten we er even bij stilstaan dat rooming-in in een zieknhuis niet te verwarren is met een bed-and-breakfast/hotel. Ik hoop dat Hera snel weer beter is.

Posted by Sarah Thu, October 28, 2010 22:26:04

Ik kan meteen zeven situaties bedenken waarin deze snelsnel-optie een verademing is. Wordt genoteerd!

Posted by Evelien Rutten Thu, October 28, 2010 19:40:49

Over het medisch personeel hier niets dan lof hoor!

Posted by dr. Jonckheer Thu, October 28, 2010 19:09:58

culinaire recensies van ziekenhuizen, het gat in de markt :-)

Persoonlijk heb ik toch liever een ziekenhuis met medisch ipv culinair geschoold personeel. Kwestie van prioriteiten lijkt me.

Of anders gezegd: liever een gezonde dan een gare baby


T.