Get into my kitchen!

Get into my kitchen!

About the blog

"Staatshervormingen, Israël, Darfoer... Ik wil er alles over weten. Maar als ik bloedeerlijk ben, praat ik het liefst over eten. Koken kalmeert mij én maakt mij euforisch. Vrienden krijgen tegen wil en dank advies over recepten die ze perfect beheersen. Mijn familie gaat stiekem naar het fastfoodrestaurant om een keertje 'normaal' te eten. Daarom deze uitlaatklep: recepten én zelfgemaakte foto's uit mijn keuken. Mijn hoogste doel? SMAAK!"

Wil je iets vragen? Stuur gerust een mailtje naar info@evelienkooktlekker.be

Toen mij werd gevraagd een nieuwe oven uit te testen...

Uit de ovenPosted by Evelien Rutten Fri, October 01, 2010 15:35:22


... zei ik natuurlijk geen nee!

Eén van de voordelen van mijn beroep is dat ik kleine pakketjes krijg in de post. Geef toe dat dat leuk is: een kartonnen doos met jouw naam erop. Je scheurt de bovenkant haastig open met een brievenopener en vouwt de flapjes naar buiten. De inhoud durft te variëren. Van een koelbox met fishsticks of stinkkaas tot een fles bacardi pina colada: in de culinaire journalistiek kun je alles verwachten. Meestal deel ik deze cadeautjes met mijn collega's. Soms mag ik ook een restaurant uittesten. Maar dat doe ik niet zo graag, want als ik ergens gratis heb gegeten, vind ik het ongepast om een negatieve kritiek te schrijven. Dus blijf ik meestal weg van de free meals.

Enkele maanden geleden kreeg ik echter een aanbod dat ik niet kon weigeren: een gloednieuwe oven, aan huis geleverd, om enkele weken uit te testen. Alright! Kom maar hier met die handel denk je dan. Tot het moment is aangebroken en er een koerier voor je deur staat met een doos die je niet alleen kan dragen. Dus wacht je tot je man thuis is en maak je vervolgens ruzie over welke kant eerst door de deur moet. Als de doos eindelijk is binnengedragen, geraakt hij niet door de keukendeur dus zit je in de gang te rommelen en te vloeken en te scheuren in het karton. Als het monsterlijke ding eindelijk is uitgepakt, blijk je geen plaats te hebben en moeten enkele keukenapparaten tijdelijk verhuizen naar andere lokaties, zoals onder het bed en op de kleerkast. Een hoop gedoe dus. Elke keer als je de keuken binnenkomt, erger je je kapot aan de nieuwe aanwinst die eigenlijk gewoon in de weg staat. Het binnendragen vroeg zo veel energie, dat je er niet aan toekomt om de gebruiksaanwijzing te lezen. Er zijn ook te veel rare knopjes aan die oven. Je hebt geen zin om uit te zoeken hoe het allemaal werkt. Na één week zet je de oven al eens aan en uit. Je ziet dat het lampje werkt en dat is voorlopig genoeg. Na drie weken krijg je een e-mail met de vraag of je de oven al goed hebt kunnen uittesten. Je voelt je schuldig en leest eindelijk de gebruiksaanwijzing. Je besluit broccoli te stomen. Makkelijk, geen gezever. Steven komt thuis en zegt dat hij nog nooit zulke lekkere broccoli heeft gegeten. Die boodschap mail je vervolgens naar de brave pr-man: "Oven is reeds uitgetest. Nog nooit zulke lekkere broccoli gegeten. Maar moet nog verder testen, heb nog niet alle functies uitgeprobeerd." In de tussentijd bak je cakes, quiches en taarten in je oude, normale oven. Het blinkende inox geval vergaart stof en krijgt een nieuwe functie: tafeltje voor ongeopende brieven. Een maand later krijg je opnieuw een mail. "Heb je de oven al grondig kunnen evalueren?" Je zucht eens diep en koopt opnieuw een stronkje broccoli, omdat dat de vorige keer zo goed gelukt was. Je denkt bij jezelf dat je het haaaaat om zo onder druk gezet te worden. Je besluit dat je super conservatief bent en helemaal geen zin hebt om nieuwe toestellen uit te testen. Maar je voelt je zo schuldig dat je toch besluit om er een blog aan te wijden.

Bij deze: de LG Duochef oven is erg mooi en stoomt als de beste. Vooral broccoli. Zo lekker hebben we ze nog nooit gegeten.

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Eveline Pante Sat, October 02, 2010 20:36:34

Oei, waren ze hier wel tevreden mee? Ik wil er wel meer in klaarmaken dan enkel broccoli hé!

Posted by Lieve Fri, October 01, 2010 17:49:10

Haha, geweldig stukje. En vreselijk herkenbaar :)