Get into my kitchen!

Get into my kitchen!

About the blog

"Staatshervormingen, Israël, Darfoer... Ik wil er alles over weten. Maar als ik bloedeerlijk ben, praat ik het liefst over eten. Koken kalmeert mij én maakt mij euforisch. Vrienden krijgen tegen wil en dank advies over recepten die ze perfect beheersen. Mijn familie gaat stiekem naar het fastfoodrestaurant om een keertje 'normaal' te eten. Daarom deze uitlaatklep: recepten én zelfgemaakte foto's uit mijn keuken. Mijn hoogste doel? SMAAK!"

Wil je iets vragen? Stuur gerust een mailtje naar info@evelienkooktlekker.be

Chicken on a budget (deel 1)

VleesPosted by Evelien Rutten Fri, May 14, 2010 18:52:59

Na 4 maanden onbetaald zwangerschapsverlof (wie benijdt de zelfstandigen eigenlijk?) is het maar normaal dat er ten huize Evelienkooktlekker wat bezuinigd moet worden. Inmiddels ben ik flink terug aan het werk, maar een lekker dineetje met oesters, kaviaar en truffel zit er voorlopig toch even niet in. Vorige week ging ik voor het eerst in lange tijd zelfs naar de Aldi. Niet voor de grap, maar voor echt. Ik kocht zoals elke typische "ik ga er enkel naar toe voor de basisbenodigdheden" Aldi-shopper een kar vol spuitwater, wasmiddel, tomaten in blik, suiker en bloem. Ik was zo trots dat ik mezelf twee dagen later beloonde met een tripje naar de Delhaize, waar ik de rest van het weekbudget verknalde aan 4 flessen wijn, een lamsbout en een pak coeur de boeuf tomaten. I can't help myself.

Deze week kreeg ik een persbericht van Maggi, die met hun agressieve "idee van de dag"-campagne mensen willen aanzetten tot het eten van pakjesvoer. Ik zucht altijd als ik zo'n pakje kant-en-klare specerijen op mijn bureau aantref. Neen, het is niet mijn definitie van huiselijk geluk om zo'n pakje open te trekken en voor te schotelen aan mijn geliefden. Wat is er mis met een paar potjes kruiden in huis hebben en zelf een beetje te goochelen met smaakjes? Ik weet wat het probleem is. Mensen worden zo onzeker gemaakt dat niemand nog durft koken. Zo'n Peter Goossens op tv, dat is een merde. Hij heeft meestal wel gelijk als hij in een colère schiet en zowat elke gediplomeerde kok in de omgeving met de grond gelijk maakt. Als je veel geld vraagt aan de mensen, moet je hen fatsoenlijk eten voorzetten. Maar mogen de mensen thuis alsjeblieft nog een beetje aanmodderen ja? Het is toch niet erg als je lamsboutjes niet perfect rosé zijn? Als de pasta niet voor 100 % perfect al dente is gekookt? Als er ietsiepietsie mini-klontertjes in de puree zitten? Je leert maar uit je mislukkingen. Of denk je dat Evelienkooktlekker er pats boem ineens in geslaagd is om een min of meer degelijk repertoire aan lekkere gerechten op te bouwen?

Maar goed. Ik was bezig over de financiële crisis. Deze middag besloot ik -uit economische overwegingen dus- de Maggi-zakjes toch eens uit te testen. Vooral omdat het hele concept mij intrigeert. De verpakking is in twee gedeeld. Bovenaan zit een plastic braadzak, onderaan de specerijen. De bedoeling is dat je 800 g kippenbouten in de plastic zak steekt, de specerijen erbij voegt, de zaak sluit en goed schudt. De zak zet je vervolgens in een glazen ovenschotel, die 1 uur in de oven op 200°C moet bakken. As we speak zitten de bouten te marineren in de braadzak. Ik koos voor de knoflook-mix. Het was een rozig poedertje dat qua looks en geur veel weg had van de typische Minuutsoepjes. Daarnaast kun je ook kiezen voor kip provençaal of kip met paprika. Aangezien mijn beloved Steven pas om half negen thuiskomt, zijn wij nog lang niet aan het eten. Maar ik stuur dit bericht toch al de wereld in. Zodra wij de kip geproefd hebben, laat ik u weten of wij het overleefd hebben. Mijn grote vraag is: gaat de plastic braadzak smelten ja dan nee? En welke chemische rommel zit er eigenlijk in als zo'n flinterdun zakje met gemak 200°C kan weerstaan? To be continued!

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Lieve Fri, May 14, 2010 20:11:05

Heel benieuwd! Ik vind de reclames alvast vreselijk (die balletjes in tomatensaus lijken toch echt nergens op?) maar wie weet valt het mee ;-)

Posted by katrijn Fri, May 14, 2010 20:08:48

Ik ben benieuwd naar het verdict! Smakelijk!