Get into my kitchen!

Get into my kitchen!

About the blog

"Staatshervormingen, Israël, Darfoer... Ik wil er alles over weten. Maar als ik bloedeerlijk ben, praat ik het liefst over eten. Koken kalmeert mij én maakt mij euforisch. Vrienden krijgen tegen wil en dank advies over recepten die ze perfect beheersen. Mijn familie gaat stiekem naar het fastfoodrestaurant om een keertje 'normaal' te eten. Daarom deze uitlaatklep: recepten én zelfgemaakte foto's uit mijn keuken. Mijn hoogste doel? SMAAK!"

Wil je iets vragen? Stuur gerust een mailtje naar info@evelienkooktlekker.be

Hospital food

What's on my mindPosted by Evelien Rutten Wed, April 28, 2010 14:14:01


Terwijl ik gisteren het plastic deksel van een bord met kipfilet, puree en appelmoes prutste, kon ik de gedachte niet van me afzetten dat sommige dagen to-taal anders verlopen dan je zou denken bij het opstaan. Het begon om half 6, toen er in Hera's buikje een gorgelend monster ontwaakte. De eerste pamper van de dag beloofde niet veel goeds, dus maakte ik voor de zekerheid even een afspraak met de pediater. Gewoon om zeker te zijn. Groot was mijn verbazing toen ik haar anderhalf uur later al mocht "inchecken" in het ziekenhuis. Mijn kind was volledig gedehydrateerd en dat op één nacht tijd. Voor ik tijd had om weg te kijken, zag ik hoe ze een plastic tube door haar neus joegen, richting maagje. De mama moest al haar plannen opbergen en mee inchecken, "voor een dag of drie". Niet dat ze een comfortabel ziekenhuisbed kreeg met handige gadgets (up & down). Neen, zij mocht "rooming in" in de lawaaierigste uitklapsofa aller tijden. Zodra je over de eerste schok heen bent en er zeker van bent dat het nu wel beter zal gaan met je kind, kun je overgaan tot de orde van de dag. Zoals: wat staat er op het menu? In een niet zo ver verleden (3,5 maanden om precies te zijn) lag ik zelf 5 dagen in het ziekenhuis, in de gang hiernaast. Toen was ik zo van mijn melk dat ik bizar genoeg écht genoot van het zachte, mild gekruide voedsel dat ze mij drie keer per dag voorschotelden. Precies wat een door de mangel gehaalde vrouw nodig heeft. Maar als je weer op de been bent en als niet zwangere vrouw wederom hebt kunnen genieten van de pittigste kruiden die moeder aarde te bieden heeft, valt het ziekenhuiskostje dik tegen. Wit brood met confituur uit een potje als ontbijt: het is van de jeugdbeweging geleden. Uitgedroogd vlees met puree uit een pakje en "jagerssaus", wat dat ook moge betekenen. Een yoghurtje als dessert. Hoe droevig is nu zoiets? Hera zelf heeft gelukkig niet te klagen. Die krijgt onophoudelijk alles wat haar hartje begeert. Dus zit ik hier met een hangerige baby aan mijn borst gekluisterd, die om het uur de watervallen van Niagara op mij loslaat. Dweilen met de kraan open, noem ik dat. Gelukkig drupt er continu voedzaam vocht in haar lijfje en gaat haar gewicht weer omhoog. Nog enkele dagen en ze mag weer naar huis. In de tussentijd lees ik de krant, rommel ik wat op Facebook en verveel ik me verder steendood. Kan er iemand zo vriendelijk zijn mij wat te entertainen? Al is het maar met een raadseltje of zo?

  • Comments(14)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Evelien Sat, May 01, 2010 07:21:21

Ja hoor! Dat is ze. Hou haar webshop maar goed in de gaten, er komen binnenkort weer heel leuke nieuwe dingetjes aan.

Posted by Annelies Fri, April 30, 2010 23:25:15

Trouwens... Als ik eens nieuwsgierig mag zijn. De "Tuchila" hier op de site, is dat toevallig dezelfde Tuchila als op deze site: www.tuchila.com ?
Zo ja, later koop ik de hele webshop leeg...

Posted by fie Fri, April 30, 2010 10:54:15

Hopelijk zijn jullie snel weer thuis. Wij hebben deze week ook van dat lekkere ziekenhuiseten mogen genieten ;-)
verzorg jullie

Posted by Marthe Thu, April 29, 2010 15:22:59

Veel sterkte daar in het ziekenhuis. Hopelijk wordt Hera snel beter.

Ik surf bijna dagelijks naar een aantal kookblogs (verslavend hoor !) Of al vooruitkijken naar vakantie en leuke huisjes / adresjes of chambres d'hôtes zoeken. Kan je ook uren zoet mee zijn. Heb ook nog stapel gelezen tijdschriften liggen, maar woon in een uithoek van Oost-Vlaanderen, dit wordt dus moeilijk hé.

Groeten

Posted by saskewiet Thu, April 29, 2010 14:07:24

Mag je daar muziekjes opzetten? Zou misschien rustgevend kunnen zijn voor jou en Hera. Anders misschien tijdschriften lezen, kruiswoordraadsels maken, recepten uitvinden, een kookboek schrijven, blogs lezen, webshoppen, een vakantie plannen, ...

Posted by tuchila Thu, April 29, 2010 10:10:06

will do, tot straks x

Posted by Evelien Rutten Thu, April 29, 2010 09:29:30

Annelies: Duizend zonnen heb ik al gelezen, De Vliegeraar ook. Zit hier met de nieuwe van Lionel Shriver (So much for that). Maar kleine Hera vraagt te veel aandacht om rustig te kunnen lezen... 

Posted by Evelien Rutten Thu, April 29, 2010 09:27:29

Tuchila: yes please!!!  Bezoekuren zijn tussen 2 en 7. 


Posted by ragna Wed, April 28, 2010 22:21:33

Niet leuk om te horen van je kleine meid, zo ziekjes. Al zal ze gauw wel weer de ouwe zijn, terwijl jij je een ouwe gaat voelen na enkele nachtjes op zo'n uitklapsofa ;-)
Veel beterschap aan Hera xxx

Posted by tuchila Wed, April 28, 2010 20:41:26

ik kan wat tijdschriften droppen bij je, heb een stapel liggen die ik uit heb?

Posted by nog eens annelies Wed, April 28, 2010 20:18:43

nog ene, online kleren zoeken, bestellen voor Hera!

Posted by annelies lemkens Wed, April 28, 2010 20:16:08

hi lien, ge zou bijna denken dat ge der nuchter en kalm onder blijft! Hoop dat 't snel beter gaat met Hera. ik zou, als ik nog eens tijd had :-) duizend schitterende zonnen van khaled hosseini lezen. misschien niet de grote literatuur maar wel heerlijk ontspannend. groeten en veel goede moed

Posted by Jill Wed, April 28, 2010 19:33:57

Als je naar de "kinderpuzzel" zou gekeken hebben, weet je de antwoorden van de raadsels al, anders misschien ook. Maar toch ga ik ze nog eens opschrijven ;-)

Vul aan:

1
11
21
1211
111221
312211
...

Nog eentje:

MDWDVZ (Nog 1 letter toevoegen)
ETDVVZZA (Nog 1 letter toevoegen)

Posted by One Life Wed, April 28, 2010 16:08:10

:-( niet fijn je kleine meid zo ziek... hopelijk mag ze zeer snel naar huis...

entertainen ? restaurantverslagen lezen op mijn blog ? onelifeliveit.skynetblogs.be :-)