Get into my kitchen!

Get into my kitchen!

About the blog

"Staatshervormingen, Israël, Darfoer... Ik wil er alles over weten. Maar als ik bloedeerlijk ben, praat ik het liefst over eten. Koken kalmeert mij én maakt mij euforisch. Vrienden krijgen tegen wil en dank advies over recepten die ze perfect beheersen. Mijn familie gaat stiekem naar het fastfoodrestaurant om een keertje 'normaal' te eten. Daarom deze uitlaatklep: recepten én zelfgemaakte foto's uit mijn keuken. Mijn hoogste doel? SMAAK!"

Wil je iets vragen? Stuur gerust een mailtje naar info@evelienkooktlekker.be

Auberginepizza

Vegetarisch verantwoordPosted by Evelien Rutten Wed, November 11, 2009 11:29:09

Steven en ik genieten van een etentje bij de Cambodjaan. Ik heb hem net uitgelegd hoe je de lenterolletjes (mini-loempia's) in een slablaadje moet rollen, samen met wat muntblaadjes en reepjes komkommer. "Heerlijk!" roept hij verrast uit, "Wat een perfecte combinatie van krokant, warm, koud, knapperig en fris!"

Het Aziatische meisje dat ons bedient, werpt me een geamuseerde blik toe. Ik glimlach naar haar en wrijf onwillekeurig over mijn bolle buik. Voor haar een teken om wat meer familiaire paden te betreden. "Mooi buikje al! Hoe lang nog?" Als ik haar vertel dat ik over iets minder dan twee maanden moet bevallen, betrekt haar gezicht. "Oei, is het een tweeling misschien?"

Steven, die buiten het gezichtsveld van het meisje zijn laatste loempia naar binnen werkt, verstijft. Voor de tiende keer binnen een week meet een volslagen onbekende zich de allures aan van erkend vroedvrouw of gynaecoloog. Zonder echo, zonder meetlint, zonder duur diploma, enkel met een vluchtige blik stelt ze haar diagnose.

DIK. TWEELING.

Ik slik mijn laatste stukje dim sum door. Wat ik haar écht zou willen zeggen, is zo schadelijk voor de oren van mijn ongeboren dochter dat ik mezelf op een volstrekt laffe manier naar elk excuus in het boek hoor zoeken. "Nee hoor, er zit er maar eentje in. Maar het zit heel hoog, ik draag naar voren en heb volgens de gynaecoloog veel vruchtwater. Dan lijkt het gewoon voller dan het is." Het meisje knikt ernstig. "Is het je eerste kindje?" Ik knik bevestigend. Daarna vraagt ze hoe oud ik ben. "Zesendertig," antwoord ik naar waarheid. "Ah, dan hou je het bij eentje, neem ik aan?"

Een dikke, oude doos die het waagt een kind te kopen. Zo voel ik me als ik naar buiten waggel zonder dessert te bestellen of fooi achter te laten.

Terug thuis kijk ik naar het aangebroken pak macarons van super-patissier Del Rey, waar ik tegenwoordig een moord voor bega. Ik steek er achteloos eentje in mijn mond, zet een kopje thee en besluit wat minder noedels en rijst te eten. De dag erna waag ik me aan een experiment met aubergines. Het resultaat? Een pizza in de vorm van een grote sloef, waarmee ik elke bemoeizieke, onnadenkende zwangere-vrouwen-beledigaar een vette schop onder de kont wil verkopen.

Dit heb je nodig voor 4 personen
2 aubergines - een zakje babyspinazie - olijfolie - 1 teentje knoflook, fijngesneden - peper - zout - enkele eetlepels tomatensaus (eventueel kant-en-klaar) - 200 g feta, verbrokkeld - de geraspte schil van 1 citroen

Zo maak je het
Snij de aubergines in de lengte in plakken van 1,5 cm. Bestrijk ze lichtjes met olijfolie (gebruik een penseel) en gril ze gaar. Leg ze naast elkaar. Verhit in een pan wat olijfolie met de knoflook (laat ze niet bruinen) en voeg de spinazie toe. Roerbak deze zeer kort, ze moet net niet geslonken zijn. Breng goed op smaak met peper en zout en laat uitlekken in een vergiet. Knijp overtollig vocht eruit met je handen. Verdeel de spinazie over de plakjes aubergine. Werk verder af met tomatensaus, verbrokkelde feta en citroenschil. Zet nog enkele minuten onder de gril, tot de feta zeer licht begint te kleuren. Bedruppel dan met een heel klein beetje olijfolie en breng goed op smaak met peper en zout. Serveer meteen.  • Comments(12)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Liesbeth Wed, December 30, 2009 13:13:22

Net als Evelyne moest ik vandaag plots aan jullie denken... Hopelijk is alles oké en verras je ons in 2010 met vele nieuwe receptjes! Fijne feesten nog!

Groetjes vanuit Limburg,

Liesbeth

Posted by Evelyne Wed, December 30, 2009 09:32:50

Hey Evelyne, hopelijk alles goed met jou en de baby? Ik kom hier regelmatig eens piepen voor ideetjes, tips en leuke verhalen maar nu is het zo stil...

Posted by bluesje Sat, December 19, 2009 16:04:22

Sommige mensen zijn echt niet te geloven! Laat het ons wijten aan een beperkt intellectueel/emotioneel vermogen :-)

Ik ben nog altijd supertrots dat jij, de queen of cooking, vorig jaar op de rommelmarkt mijn zelf gemaakte granola hebt gekocht. Hoop dat je hem lekker vond.

Geniet van jullie kindje!

Posted by nowella Sat, December 19, 2009 11:12:51

wat jammer, al een hele tijd geen nieuws meer van mijn favoriete kookblog! Wat moet ik nu met het kerstdiner?

hoop dat alles goed gaat met Evelyne!!!

Posted by saskewiet Wed, November 18, 2009 13:19:03

Gisteren de auberginepizza gemaakt en mijn liefje vond het heerlijk! Zelf heb ik er niet echt van kunnen genieten, want ik heb jammer genoeg een beperkt smaakvermogen door een stomme griep... Maar dat is meteen een reden om dit gerechtje zodra ik genezen ben nog eens te maken!

Posted by Evelyne Tue, November 17, 2009 12:56:18

niets van aantrekken! Geniet van je ronde buik nu het kan...straks is ie weg en besef je hoe snel het allemaal ging;-)... vriendin van mij kreeg tussen haar 35e en 41e 3 kinderen...allemaal perfect gezond en gelukkig. Tot 2 jaar ervoor zagen wij dat zelfs helemaal niet in haar...

mmmm...lekker recept trouwens!

Posted by Liesbeth Mon, November 16, 2009 10:57:37

Niks van aantrekken! Je voelt je goed, ziet er goed uit en het is een meisje!!!

Whouppee!

Posted by Lara Gery Sat, November 14, 2009 21:37:47

je blog is me aangeraden door een vriendin,
heb net de aubergine-pizza's gemaakt
HEERLIJK
dankje!
leuke blog!!!

Lara

Posted by Tinteltenen Fri, November 13, 2009 21:54:40

Een zwangere buik mag toch gezien worden! Wees er maar trots op, je ziet er geweldig uit. Geniet en laat het je vooral smaken.

Groetjes, Tintel

Posted by oogje Fri, November 13, 2009 14:31:30

ge ziet er vrolijk, ondeugend en heel gelukkig uit ... blijven snoepen !!

Een dochter dus ... prachtig !

Posted by Evelien Rutten Thu, November 12, 2009 08:03:59

De macarons komen van Del Rey, Appelmansstraat in Antwerpen.

Posted by Tine Wed, November 11, 2009 22:13:53

Geniet vooral verder van je zwangerschap en probeer je niet teveel aan te trekken van zulke commentaren.

Die macarons zien er overheerlijk uit, waar kan je die kopen?