Get into my kitchen!

Get into my kitchen!

About the blog

"Staatshervormingen, Israël, Darfoer... Ik wil er alles over weten. Maar als ik bloedeerlijk ben, praat ik het liefst over eten. Koken kalmeert mij én maakt mij euforisch. Vrienden krijgen tegen wil en dank advies over recepten die ze perfect beheersen. Mijn familie gaat stiekem naar het fastfoodrestaurant om een keertje 'normaal' te eten. Daarom deze uitlaatklep: recepten én zelfgemaakte foto's uit mijn keuken. Mijn hoogste doel? SMAAK!"

Wil je iets vragen? Stuur gerust een mailtje naar info@evelienkooktlekker.be

Noedels met Vietnamese balletjes

Wereldse keukenPosted by Evelien Rutten Sat, August 29, 2009 06:39:58

Dit is een verschrikkelijke week. Sta mij toe om eens ernstig mijn hart te luchten. Het voelt aan alsof ik middenin een examenperiode zit, waarbij ik (zoals gewoonlijk) veel te lang heb gewacht om te beginnen met studeren. Alleen gaat het nu eens niet over mij, maar over Steven. Hij zit met een deadline voor een gi-gan-tische opdracht die afloopt op zondag. Hij is nu al een week vergroeid met zijn computer en de enige afleiding die hij had, was naar de rijschool gaan (waar hij elke keer nog gestresseerder van terugkwam dan hij al was). Ik ga dus alleen slapen, want hij werkt door tot 2u 's nachts. Opstaan is ook een eenzame bezigheid, want om 6u zit hij in zijn badjas al opnieuw op zijn klavier te tokkelen. Af en toe sta ik in de deuropening naar hem te kijken. Na vijf minuten merkt hij mijn aanwezigheid op, wat hem ertoe brengt om zijn hoofd 1 seconde naar rechts te draaien en zenuwachtig te herhalen wat hij me misschien al 80 keer heeft gezegd: "Veel werk!". Onze gezamelijke hobby van deze zomer is de volledige reeks van de fantastische tv-reeks The West Wing bekijken. We zitten aan seizoen 5 (van de 7) en ik heb al een voorsprong van 8 afleveringen. Het is anders, in je eentje enthousiast zijn over verhaallijnen. Daarnaast ben ik zelf in een soort van culinaire draaikolk beland, met de ene productie na de andere. Als ik niet in de keuken van iemand anders vertoef, sta ik zelf 8 uur non-stop in de potten te roeren. En om 10u 's avonds, na twee afleveringen van The West Wing, bereid ik me nog even voor op de volgende opnamedag door die ene moeilijke cake alvast in de oven te zetten en lijstjes te maken van de volgorde waarin ik alles moet afhandelen. Ons huis is tijdelijk verbouwd tot opnamestudio, waar 12 propvolle zakken styling (servies en dergelijke) rondslingeren. Als je vijf maanden zwanger bent, wordt bukken en heffen ineens een stuk minder aantrekkelijk, dat kan kan ik je verzekeren. Onze maaltijden van deze week bestaan uit restjes die overblijven van de producties. Pitabrood met omelet. Quiche met veldsla en gratin dauphinois. Perencakejes als dessert. De meest gelukte 'samenstelling' ga ik u niet onthouden. Ik at deze maaltijd in mijn eentje op dinsdag tijdens aflevering 11 van seizoen 5 van The West Wing (Steven was naar de rijschool). Het was zowat het enige lichtpuntje deze week.

Dit heb je nodig voor 4 personen
2 teentjes knoflook, gepeld - 1 stengel citroengras - een handvol korianderblaadjes - 1 Spaanse peper, ontpit - een stuk gember (3 cm), geschild - 500 g varkensgehakt - 1 theelepel suiker - 1 eetlepel vissaus (of sojasaus) - olie - een pak eiernoedels - 1 rode ui, in halve ringen - 1/2 courgette, in stukjes - 1/2 komkommer, in stukken - 2 wortels, in plakken - peper - zout

Zo maak je het
Mix de knoflook met het citroengras, de koriander, de helft van de Spaanse peper en de gember in de keukenrobot tot een gladde pasta. Meng deze met het gehakt. Breng verder op smaak met suiker en vissaus. Rol er balletjes van en bak deze in olie. Kook de eiernoedels en giet ze af. Spoel even onder koud water, zodat ze niet gaan plakken. Roerbak dan de rode ui met de courgette, de komkommer en de wortels. Voeg de noedels, de rest van de Spaanse peper (in stukjes) en de gehaktballetjes toe. Laat even goed heet worden en breng op smaak met peper en zout.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.