Get into my kitchen!

Get into my kitchen!

About the blog

"Staatshervormingen, Israël, Darfoer... Ik wil er alles over weten. Maar als ik bloedeerlijk ben, praat ik het liefst over eten. Koken kalmeert mij én maakt mij euforisch. Vrienden krijgen tegen wil en dank advies over recepten die ze perfect beheersen. Mijn familie gaat stiekem naar het fastfoodrestaurant om een keertje 'normaal' te eten. Daarom deze uitlaatklep: recepten én zelfgemaakte foto's uit mijn keuken. Mijn hoogste doel? SMAAK!"

Wil je iets vragen? Stuur gerust een mailtje naar info@evelienkooktlekker.be

Slaatje van watermeloen & feta

SlaatjesPosted by Evelien Rutten Mon, August 24, 2009 20:50:50

Deze zomer doe ik niets anders dan van het ene tuinfeestje naar het andere spurten. Het eten is meestal excellent, aangezien yours truly in 90 procent van de gevallen wordt opgetrommeld als traiteur-van-dienst. Zo moest ik onlangs tijdens een surprise party afscheid nemen van mijn "coördinator lifestyle" Isabelle. Ze was al tien jaar mijn collega en vertrekt nu naar een ander departement in Brussel. Ver weg dus. Contact zal er gehouden worden, zeker nu we in het tijdperk leven van gsm's, satellietverbindingen, het internet en wat heb je nog allemaal... Toch vind ik het gewoonweg verschrikkelijk om afscheid van haar te nemen. Als ik 's ochtends binnenwandelde op de redactie, was zij de eerste persoon waarmee ik oogcontact zocht. Meestal wisten we van elkaar na 1 seconde hoe de zaken ervoor stonden. Slecht geslapen? PMS? Lu-du-vu-du? De lotto gewonnen? Eén blik was voldoende. Zij is iemand die volkomen oprecht met je meeleeft als je kat ziek is en drie weken later vraagt of 'ie al genezen is. Ze onthoudt het kleinste detail over jouw leven. Anekdotes die je zelf al jaren vergeten bent, kan zij sprankelend voor de geest halen. En nu vertrekt ze dus. Parting is such sweet sorrow, zeggen ze wel eens...

De dag van de surprise party maakte ik een zomers buffet voor 30 mensen. Een hoop gedoe, maar als je het al een paar keer hebt gedaan (één keer voor 100 man!), ontwikkel je wel een zekere mate van routine. Taboulé? Tien minuten werk. Gehaktballetjes? Zo rol ik er honderd in een half uur. Maar het grootste succesnummer is en blijft mijn salade van watermeloen, feta, olijven en munt. Het klinkt enigszins bizar, vooral die combinatie van meloen en kaas. Maar geloof me: dit is op en top zomers. Het moet trouwens écht met watermeloen, niet met cavaillon of honingmeloen.

Dit heb je nodig voor 6 personen
1/2 watermeloen (een klein exemplaar! Als je voor zo'n gigantische joekel gaat, neem dan 1/4) - 250 g feta - een handvol olijven, ontpit en in ringen gesneden - een handvol muntblaadjes, fijngesneden - olijfolie - peper - zout

Zo maak je het
Schil en ontpit de watermeloen. Snij in blokjes. Doe hetzelfde met de feta. Meng de meloen voorzichtig met de feta, de olijven en de muntblaadjes. Bedruppel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Maak dit slaatje niet te lang op voorhand.


  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by maud Sun, August 30, 2009 14:56:27

jaaaa dit is echt een topper van een recept tijdens warme zomerdagen, ik maak hem ook vaak en vind het steeds even lekker.