Get into my kitchen!

Get into my kitchen!

About the blog

"Staatshervormingen, Israël, Darfoer... Ik wil er alles over weten. Maar als ik bloedeerlijk ben, praat ik het liefst over eten. Koken kalmeert mij én maakt mij euforisch. Vrienden krijgen tegen wil en dank advies over recepten die ze perfect beheersen. Mijn familie gaat stiekem naar het fastfoodrestaurant om een keertje 'normaal' te eten. Daarom deze uitlaatklep: recepten én zelfgemaakte foto's uit mijn keuken. Mijn hoogste doel? SMAAK!"

Wil je iets vragen? Stuur gerust een mailtje naar info@evelienkooktlekker.be

Summer juice!

Aperitief & hapjesPosted by Evelien Rutten Sat, July 04, 2009 16:10:26
Tot u spreekt een plasje. Een gesmolten hoopje mens dat met de voeten omhoog ligt na een hele zaterdag over de Meir wandelen tijdens een hittegolf. Over enkele uren ga ik naar Leonard Cohen in het Sportpaleis, dus ik moet DRINGEND energie opdoen. Gelukkig heb ik een ge-wel-di-ge cocktail ontdekt! Geen druppeltje alcohol, maar wel bomvol vitamines. Ideaal dus voor zwangere vrouwen of niet-drinkende chauffeurs die behoefte hebben aan een beetje visuele verwennerij. De cocktail smaakt heerlijk fris; de combinatie komkommer, munt en limoen is een echte voltreffer. Je hebt er geen sapcentrifuge voor nodig, enkel een blender of goede staafmixer. Dit wordt gegarandeerd mijn favoriete sapje voor deze zomer.

Dit heb je nodig voor 4 cocktails
2 komkommers - het sap van 4 limoenen - 8 blaadjes munt - 6 eetlepels ahorn- of esdoornsiroop

Zo maak je het
Snij de komkommers in de lengte in 4. Verwijder de pitjes. Snij in stukjes en doe deze met het limoensap, de muntblaadjes en de ahornsiroop in de blender. Mix glad en proef of er nog wat siroop bijmoet. Garneer met een schijfje limoen en een takje munt.

TIP: leg de komkommers en limoenen op voorhand in de koelkast, dan heb je een koude cocktail. Je kunt ook ijsblokjes toevoegen.

  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by saskewiet Sun, August 09, 2009 18:18:24

Ik heb net het sapje eens uitgeprobeerd en het is heerlijk! Bij gebrek aan limoen en ahornsiroop heb ik deze ingrediënten vervangen door citroen en honing en dat smaakt ook!

Posted by Inge De Bruyn Fri, July 10, 2009 10:43:34

Proficiat met je zwangerschap! Geniet ervan, want voor je het weet is het voorbij. Ik heb een dochtertje van 6 maanden en ze wordt zo vlug groot. Vorig jaar vond ik het ook zo spijtig dat ik tijdens de zomermaanden geen cocktail kon drinken, maar na de geboorte heb ik de schade ingehaald met lekkere champagne.

Groetjes,

Inge

Posted by Evelien Rutten Sun, July 05, 2009 17:59:52

Dat zijn nu toevallig eens niet mijn glaasjes, maar die van mijn vriendin Tuchila!

Posted by Liesbeth Sun, July 05, 2009 10:29:15

Jouw berichtjes laten me telkens weer glimlachen, jij met je mooie glaasjes uit de kringloopwinkel! :-)

Getekend, een fan, die een tijdje geen reacties meer gaat achterlaten, want ik lijk wel een stalker…