Get into my kitchen!

Get into my kitchen!

About the blog

"Staatshervormingen, Israël, Darfoer... Ik wil er alles over weten. Maar als ik bloedeerlijk ben, praat ik het liefst over eten. Koken kalmeert mij én maakt mij euforisch. Vrienden krijgen tegen wil en dank advies over recepten die ze perfect beheersen. Mijn familie gaat stiekem naar het fastfoodrestaurant om een keertje 'normaal' te eten. Daarom deze uitlaatklep: recepten én zelfgemaakte foto's uit mijn keuken. Mijn hoogste doel? SMAAK!"

Wil je iets vragen? Stuur gerust een mailtje naar info@evelienkooktlekker.be

Zomerse lasagne

Uit de ovenPosted by Evelien Rutten Wed, July 01, 2009 21:34:40

Het was vandaag dag één van de solden. Aangezien mijn lichaam sinds kort bijzonder rare proporties aanneemt, is 90 procent van mijn kleren nu te klein of te strak of te raar. Ik kan u verzekeren: it sucks big time. Mocht het bij een opbollend buikje blijven, waar ik met een zachte blik naar kon staren terwijl ik er teder over wreef met mijn beide handen, dan hoorde u mij niet klagen. Helaas is elke ronding aan mijn lijf op hol geslagen. Er viel dus niet langer aan te ontkomen: ik stapte voor het eerst in mijn leven binnen bij Fragile, een zaak voor zwangerschapskledij. Niet in Antwerpen, waar alle bolle fashionistas zich tegelijk naar binnen wurmen, maar in het veel rustigere filiaal te Lier (tip van een collega!). Meteen viel mij de warme, zachte sfeer op. De verkoopsters glimlachten naar mij alsof we al jaren een groot geheim deelden. Ze lieten me met rust en waren sereen aanwezig in de achtergrond. En zo hoort het. Want toen ik een prachtige rode jurk aantrok in het pashokje, kon ik wel huilen. Waar is mijn lichaam naar toe?! Steven staarde me aan met een grote grijns. "Ja liefje, je bent nu eenmaal zwanger... En ik vind je héééééél mooi." Yeah right. Voortaan ga ik wel alleen shoppen.

Maar dit geheel terzijde natuurlijk. Er moest ook nog gekookt worden. De koelkast zat vol restjes van de voorbije dagen. Ik verwerkte ze allemaal in deze supersnelle, bijzonder goed geslaagde zomerse lasagne. Normaal ben je uren bezig met lasagne, maar ik gebruikte enkele interessante short cuts. Met deze temperaturen moet je zo snel mogelijk op je terras gaan zitten met een cocktail (in mijn geval: spa bruis) en de oven het werk laten doen! Bij de ingrediënten ga ik exact opnoemen wat ik gebruikt heb, maar maak vooral je eigen versie. Je hoeft de vellen lasagne niet voor te koken, ze zullen vanzelf zacht worden. Al mijn ingrediënten waren ook koud toen ik eraan begon, je hoeft niets op te warmen.

Dit heb je nodig voor 3 à 4 personen
olijfolie - 6 à 8 gedroogde lasagnevellen - 1 klein potje tomatensaus met basilicum van Delhaize - 1 grote pot tomatensaus met spekjes van Delhaize - 4 eetlepels pesto - 4 grote San Marzano tomaten (langwerpige), in plakken - 6 lente-uitjes, fijngesneden - 20 zwarte olijven, in ringen gesneden - 1,5 gegrilde kipfilet, in piepkleine stukjes - een grote handvol rucola - peper - zout - versgemalen parmezaan - 1 bol buffelmozzarella

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk een rechthoekige ovenschaal met olijfolie en 2 eetlepels tomatensaus met basilicum. Leg hierop 2 vellen lasagne. Bestrijk ze zeer lichtjes met pesto. Beleg vervolgens met plakjes tomaat, stukjes kip, lente-uitjes, olijven en rucola. Bestrooi met peper, zout en lekker veel parmezaan. Verdeel hierop de rest van het potje tomatensaus met basilicum. Leg hierop 2 nieuwe vellen lasagne en bestrijk ze opnieuw lichtjes met pesto. Maak exact hetzelfde laagje als ervoor, maar schep hier nu de helft van de tomatensaus met spekjes over. Beleg opnieuw met 2 vellen lasagne en maak nog 1 laagje. Beleg dit met de in plakjes gesneden mozzarella. Sluit de ovenschaal af met aluminiumfolie (dan worden de lasagnevellen mooi gaar en drogen ze niet uit) en zet ze 40 minuten in de oven. Haal op het einde het vel aluminiumfolie weg en laat de kaas even bruinen onder de gril. Serveer met Turks brood. Hééééérlijk!

TIP: je kunt ingrediënten weglaten, maar Steven en ik waren het erover eens dat de combinatie tomaat, spek en olijf het geheim was van deze lasagne.

  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Tine Thu, November 11, 2010 21:09:21

Wij vinden hem iedere keer opnieuw superlekker en onze gasten ook!

Posted by saskewiet Fri, May 28, 2010 10:06:41

Ik heb de lasagne een tijdje geleden ook eens geprobereerd en ik vond hem een beetje té veel smaak hebben, we werden er een beetje door overdonderd :).

Posted by tuchila Wed, July 08, 2009 18:32:53

tried & tested zonder spekjes...ook lekker!

Posted by Ingrid Thu, July 02, 2009 23:17:44

Heb vanavond jouw lasagne klaargemaakt.Was eigenlijk alleen wat te warm om warm te eten :-) De rest gaat in de diepvries voor frissere tijden. Geniet van je zwangerschap. De zorgen om de kilos zijn voor later :-)