Get into my kitchen!

Get into my kitchen!

About the blog

"Staatshervormingen, Israël, Darfoer... Ik wil er alles over weten. Maar als ik bloedeerlijk ben, praat ik het liefst over eten. Koken kalmeert mij én maakt mij euforisch. Vrienden krijgen tegen wil en dank advies over recepten die ze perfect beheersen. Mijn familie gaat stiekem naar het fastfoodrestaurant om een keertje 'normaal' te eten. Daarom deze uitlaatklep: recepten én zelfgemaakte foto's uit mijn keuken. Mijn hoogste doel? SMAAK!"

Wil je iets vragen? Stuur gerust een mailtje naar info@evelienkooktlekker.be

Tomaat & mozzarella

Vegetarisch verantwoordPosted by Evelien Rutten Sun, June 21, 2009 22:06:20
Dit weekend mocht ik met vriendin Evi een kasteel "uittesten". Dat klinkt een stuk makkelijker dan het in werkelijkheid is. Eerst moet je meer dan twee uur rijden naar een verre uithoek in het noorden van Frankrijk. Je auto parkeren op perfect gegritselde kiezeltjes tussen rododendrons. Inchecken. De superior room betrekken en snel-snel je deftige avondjurk op een kapstok hangen. Foto's maken van de omgeving, het kasteel en het zwembad. Enkele uren op het terras van de bar vertoeven, terwijl je de pauwen op het gazon nauwlettend in de gaten houdt. Een bad nemen en beslissen welke badparels je zult gebruiken. Opgemaakt, geparfumeerd en met hoge hakken naar het restaurant wandelen. Kiezen welk menu je zult bestellen. Welke champagne. Kwartel met foie gras of zeebaars? Wijnen beoordelen. "Merci beaucoup" zeggen en "Oui, c'était très agréable". Nog een koffietje gebruiken in de bar. Uitgeput in het kingsize bed ploffen en 's ochtends weer paraat staan voor het ontbijt.

Gelukkig konden we achteraf weer "gewoon" doen op een lokaal marktje in Saint-Omer, waar ik mijn inkopen voor de komende week deed. Olijven, aardappels, droge worst, tomaten, kaas... Terug thuis gebruikte ik de geweldige coeur de boeuf tomaten (de lekkerste soort die er is) om een variatie te maken op het zeer banale tomaat-mozzarella slaatje. Ik sneed de stevige tomaten in plakjes en bestreek ze lichtjes met zelfgemaakte pesto. Afgewisseld met de kaas kreeg ik op die manier erg fotogenieke torentjes, die ik verder op smaak bracht met olijfolie, basilicum en kleine olijfjes uit Nice. Het hoeft niet elke dag sjiek te zijn.

Dit heb je nodig voor 4 personen
4 rijpe tomaten (coeur de boeuf) - 3 bolletjes buffelmozzarella - enkele eetlepels zelfgemaakte pesto (of uit een potje) - olijfolie - zwarte peper uit de molen - zout (fleur de sel) - basilicumblaadjes - een handvol kleine olijven uit Nice

Zo maak je het
Snij de tomaten in dikke plakken. Doe hetzelfde met de kaas. Bestrijk elk plakje tomaat zeer lichtjes met pesto. Maak torentjes van tomaat en kaas. Bedruppel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Garneer met basilicumblaadjes en olijven.

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Evelien Rutten Wed, August 12, 2009 22:30:33

Je kan ze zeker een week bewaren in de koelkast. Strijk de pesto goed plat en dek ze altijd af met een laagje olijfolie, dan kan er geen zuurstof aan (en dus niet zo snel bederven).

Posted by saskewiet Sun, July 19, 2009 19:22:33

Tomaat met mozarella is altijd jummie!

Een vraagje, kan je zelfgemaakte pesto een tijdje bewaren? Waarschijnlijk niet zeker?