Get into my kitchen!

Get into my kitchen!

About the blog

"Staatshervormingen, Israël, Darfoer... Ik wil er alles over weten. Maar als ik bloedeerlijk ben, praat ik het liefst over eten. Koken kalmeert mij én maakt mij euforisch. Vrienden krijgen tegen wil en dank advies over recepten die ze perfect beheersen. Mijn familie gaat stiekem naar het fastfoodrestaurant om een keertje 'normaal' te eten. Daarom deze uitlaatklep: recepten én zelfgemaakte foto's uit mijn keuken. Mijn hoogste doel? SMAAK!"

Wil je iets vragen? Stuur gerust een mailtje naar info@evelienkooktlekker.be

Spinaziesoep met rucola

SoepPosted by Evelien Rutten Fri, March 27, 2009 14:57:55

Omdat ik de laatste weken zo hard heb gewerkt, ben ik een middagje thuis. Even op adem komen van 86 deadlines. Mijn standaard methode om rustig te worden, is natuurlijk koken. Geen verrassingen daar. Maar een uur geleden werd ik door Steven uit mijn eigen keuken verbannen. Zijn beurt om te koken. Er wordt kwistig gedruppeld met rijstazijn, fish sauce en sojasaus. Ik zag in de verte ook een pakje tofu terwijl ik naar de badkamer wandelde en ik rook kaffirlimoenblaadjes. Mijn gut feeling zegt dus: vanavond eten we Aziatisch.
Als hij denkt dat ik dit leuk vind, dan kent hij me nog niet. Ik zit te popelen om in de potten te gaan roeren. Te proeven. En, laten we wel wezen, commentaar te geven. Steven amuseert zich duidelijk te pletter. Hij heeft Egyptische jazz (echt!) opgezet en danst een beetje tijdens het koken. En ik? Ik verveel me steendood, hier achter mijn computer. Maar ik heb het zelf gezocht. Hij moest wel streng optreden, want ik ben ronduit onuitstaanbaar als hij een poging doet om te koken...

"Zijt ge zeker?"
"Zou ge dat niet zo doen?"
"Maar... ik lust helemaal geen tofu!"
"Zal ik intussen al de aubergines grillen?"
"Hebt ge daar al peper ingedaan?"
"Ja? Daar proef ik niks van."
"Snijdt gij anders de uien, dan doe ik de rest."

Logisch dus dat mij op een dag de toegang naar de keuken zou ontzegd worden.

Ik zal dan maar een recept intypen op mijn blog. Het is een spinaziesoepje dat ik enkele weken geleden maakte als lunch. Nu de lente in de lucht hangt, krijg ik weer zin in veel verse groentjes. Dit recept is supereenvoudig, maar wel heel lekker én gezond.

Dit heb je nodig voor 4 personen
1 ui, fijngesneden - 1 teentje knoflook, fijngesneden - olijfolie - 1 aardappel, geschild en in blokjes - 1,25 liter kippenbouillon - een zak babyspinazie - een handvol rucola - peper - zout - nootmuskaat

Zo maak je het
Fruit de ui en de knoflook traag in de olijfolie tot ze glazig zijn. Voeg dan de aardappel toe. Overgiet met de bouillon en laat 15 minuten pruttelen (tot de aardappelblokjes gaar zijn). Voeg dan de gewassen spinazie en de rucola toe. Laat 3 minuten meekoken en mix de soep dan glad tot ze fluwelig is. Proef en breng op smaak met peper, zout en versgeraspte nootmuskaat.

TIP: Voeg op het einde eventueel een beetje zure room toe.

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by catherine@mijnkeukenhoekje.be Thu, July 28, 2011 15:19:57

Super en eenvoudig!

Posted by saskewiet Fri, May 28, 2010 10:12:24

Gisteren gemaakt en goed bevonden!