Get into my kitchen!

Get into my kitchen!

About the blog

"Staatshervormingen, Israël, Darfoer... Ik wil er alles over weten. Maar als ik bloedeerlijk ben, praat ik het liefst over eten. Koken kalmeert mij én maakt mij euforisch. Vrienden krijgen tegen wil en dank advies over recepten die ze perfect beheersen. Mijn familie gaat stiekem naar het fastfoodrestaurant om een keertje 'normaal' te eten. Daarom deze uitlaatklep: recepten én zelfgemaakte foto's uit mijn keuken. Mijn hoogste doel? SMAAK!"

Wil je iets vragen? Stuur gerust een mailtje naar info@evelienkooktlekker.be

Pasta met Italiaanse ham

Pasta/risottoPosted by Evelien Rutten Wed, March 18, 2009 19:36:08

Ik spreek u toe vanuit mijn bed, alwaar ik door het raam de zon op spectaculaire wijze zie ondergaan. Antwerpen is oranje. En ik ben ziek. Ziek en alleen. Er is niemand die kippensoep voor me maakt. Niemand die vraagt of ik nog een aspirientje kan gebruiken.

Als er een man in je leven komt, denk je dat je binnen bent voor de regen. Nooit meer miserie. Nooit meer verlangen naar de troostende hand van je mammie als je bibberend van de koorts door de regen naar de apotheek strompelt.

Neen dus. Steven is met zijn vrienden vertrokken naar een concert in Brussel, nadat hij beleefd informeerde 'of het wel zou gaan'. Sindsdien bedenk ik in mijn bed wat er allemaal mis kan zijn met mijn lichaam. Passeerden reeds de revue: longontsteking, lymfeklierkanker, klierkoorts en appandecites.

Daarnaast zijn we nog maar vijf luttele dagen verwijderd van mijn rampzalige tv-debuut op vijftv, alwaar ik zal afgaan voor de natie. Er werd mij meegedeeld dat de kijkcijfers van "Komen Eten" week na week spectaculair stijgen. Gedaan dus met de gezellige anonimiteit van mijn blogje. Ik zal nagestaard worden. Met luide bulderlach nagewezen. Ja, ik maak me ernstig zorgen.

En dat als je ziek bent.

Het heeft me er echter niet van weerhouden te koken. Voor mezelf dus. Bibberend voor de koelkast probeerde ik te bedenken wat ik zou maken. Een pasta. Warm & troostend. Deze saus maakte ik volledig van restjes, je kunt hier dus eindeloos op variëren. De charcuterie kun je bv. vervangen door salami. De aubergine door champignons. De bouillon door tomatensaus of room. De peterselie door basilicum. Enz...

Dit heb je nodig voor 4 personen
400 g pasta - 2 uien, in halve ringen gesneden - olijfolie - een tak rozemarijn - 8 plakjes pancetta, fijngesneden - 4 plakjes Italiaans speck (ja, met ck) of andere charcuterie), fijngesneden - 1 grote aubergine of courgette, in blokjes - 2 teentjes knoflook, fijngesneden - 1/2 liter runderbouillon - 8 artisjokbodems (opgelegd in olie), in stukjes - peper - zeer veel bladpeterselie, grofgesneden (beschouw het als een ingrediënt, niet als garnituur) - 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten - parmezaan

Zo maak je het
Fruit de uien glazig in olijfolie met de rozemarijn. Voeg de charcuterie toe en laat ze enkele minuten meebakken. Voeg dan de aubergine of courgette toe en roer goed. Laat meebakken. Voeg dan de knoflook toe. Roer en overgiet met de bouillon. Laat 15 minuten pruttelen. Kook intussen de pasta gaar. Voeg op het laatst de artisjokbodems toe aan de saus en breng op smaak met peper. Bind de saus eventueel met maïzena express. Meng de pasta met de saus en de bladpeterselie. Garneer met de pijnboompitten en de parmezaan.

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Evelien Rutten Fri, March 20, 2009 07:50:40

Bedankt voor de support, Ragna. Ik wacht toch af met een angstig hartje... Je hebt toch geen controle over de manier van knippen en plakken...

Posted by Ragna Thu, March 19, 2009 21:14:13

Niets mee inzitten hoor, er gaat je helemaal niemand uitlachen. Ze gaan elkaar misschien porren als ze je in de straten zien wandelen, maar enkel om te zeggen 'hé das die van komen eten, had zij nu niet juist het beste gerechtje naar voren gebracht'? Ik heb alleszins alle vertrouwen in jou, 'k ben superbenieuwd. Hopelijk ben je er tegen dan al helemaal door, zodat je ook van jou 'gloriemoment' kunt genieten.
Veel succes

Groetjes Ragna