Get into my kitchen!

Get into my kitchen!

About the blog

"Staatshervormingen, Israël, Darfoer... Ik wil er alles over weten. Maar als ik bloedeerlijk ben, praat ik het liefst over eten. Koken kalmeert mij én maakt mij euforisch. Vrienden krijgen tegen wil en dank advies over recepten die ze perfect beheersen. Mijn familie gaat stiekem naar het fastfoodrestaurant om een keertje 'normaal' te eten. Daarom deze uitlaatklep: recepten én zelfgemaakte foto's uit mijn keuken. Mijn hoogste doel? SMAAK!"

Wil je iets vragen? Stuur gerust een mailtje naar info@evelienkooktlekker.be

Maïssoep met koriander en kokos

SoepPosted by Evelien Rutten Mon, January 26, 2009 21:29:49

Onlangs ging ik met mijn vriendin Tuchila naar een Mexicaans restaurantje, dat werkelijk door iedereen die ik ken werd verguisd.

"Slecht dat wij daar hebben gegeten!"
"Neen, zo'n restaurant daar zien ze mij niet meer."
"Prefab! Van 't begin tot 't eind."

Nu ja, ik heb er heeeerlijk gegeten, wat misschien meer zegt over mijn smaakpapillen dan die van mijn vrienden en kennissen. Zo werd er mij een onwaarschijnlijk lekkere maïssoep geserveerd, die mij vanaf de eerste tot de laatste schep kon boeien. Sindsdien heb ik altijd een vaag plan in mijn hoofd gehad om die soep na te maken. Nooit van gekomen natuurlijk. Tot ik deze ochtend een maïssoep-recept las in een Brits kooktijdschrift. Aha! The moment of truth had arrived! Ik las het één keer en vergat vervolgens alles, behalve min of meer de ingrediënten.

Ik gebruikte géén maïs uit blik, maar sneed de verse gele korrels met een fileermes van de kolf. Daarnaast gaf ik deze soep een ernstige smaakboost met chili, koriander en knoflook. Resultaat? Oh la la la... Zelfs als je geen maïsliefhebber bent, moet je deze soep gewoon proberen. Steven had geen flauw benul wat ik hem serveerde, en verder dan "Ik ken deze smaak! Pompoen? Kokos?" kwam hij niet. Een perfecte harmonie!

Dit heb je nodig voor 4 personen
1 rode ui, fijngesneden - olijfolie - 1 theelepel korianderzaadjes en 1 theelepel komijnzaadjes, versgemalen in de vijzel - 2 teentjes knoflook, fijngesneden - 2 cm gemberwortel, fijngesneden - 1 rode Spaanse peper, ontpit en fijngesneden - 2 maïskolven (of 1 groot blik maïs, uitgelekt) - 2 dl kokosmelk - 8 dl kippenbouillon - verse korianderblaadjes

Zo maak je het
Fruit de ui 10 minuten op een laag vuurtje glazig in olijfolie. Voeg dan de koriander- en komijnzaadjes toe. Laat nog 2 minuten meebakken. Voeg dan de knoflook, de gember en de Spaanse peper toe. Laat 5 minuten garen zonder te bruinen. Verwijder de buitenste bladeren en de draadjes van de maïskolven. Snij de maïskorrels met een scherp mes van de kolf. Voeg ze toe aan de uien. Overgiet met de kokosmelk en de bouillon. Laat 20 minuten koken. Mix de soep en serveer met verse koriander.

  • Comments(5)//www.evelienkooktlekker.be/#post90