Get into my kitchen!

Get into my kitchen!

About the blog

"Staatshervormingen, Israël, Darfoer... Ik wil er alles over weten. Maar als ik bloedeerlijk ben, praat ik het liefst over eten. Koken kalmeert mij én maakt mij euforisch. Vrienden krijgen tegen wil en dank advies over recepten die ze perfect beheersen. Mijn familie gaat stiekem naar het fastfoodrestaurant om een keertje 'normaal' te eten. Daarom deze uitlaatklep: recepten én zelfgemaakte foto's uit mijn keuken. Mijn hoogste doel? SMAAK!"

Wil je iets vragen? Stuur gerust een mailtje naar info@evelienkooktlekker.be

So far so good

What's on my mindPosted by Evelien Rutten Wed, January 14, 2009 18:27:21

Uw tv-ster in wording heeft weer enkele schaarse minuten vrije tijd gevonden om het woord tot u te richten. U heeft recht op een verslag van de voorbije dagen.

Het is me wat, om het met een cliché te zeggen. Zoals u in het voorgaande bericht kon lezen, neem ik as we speak deel aan een tv-programma op Vijftv: "Komen Eten". In één week koken vier hobbykoks een dineetje voor elkaar. Je mag als kandidaat 3 keer gaan eten bij de anderen, zelf moet je ook één keer koken. Om God weet welke reden moest ik als eerste beginnen. Dat was dus op maandag.

De dag begon met een surrealistische wandeling door een horeca-groothandel, alwaar ik mij enkele delicatessen ging aanschaffen. U zou dat ook eens moeten doen, rondrijden met een cameraman in je karretje. Vooral in de bochten is zoiets razend interessant. Tijdens het rijden gaf ik commentaar in de zin van "En hier vind je de Aziatische producten, maar die heb ik vandaag niet nodig. Laten we maar meteen naar de visafdeling gaan."

Professioneel AS HELL!!!

Anyway. Na het buitengedeelte trok de cameraploeg samen met mij richting Antwerpen, alwaar mijn appartement tot de laatste centimeter werd ingenomen door kabels, spots, vreemde kastjes, coole cameramannen, onhandige geluidsmannen, een geslepen regisseur, een empathische regie-assistent, een razendsnelle logistiek medewerker, cateringmateriaal in plastic bakjes en ontelbare blikjes cola light. Daartussen nam ik plaats om een viergangendiner te bereiden. Niet dat ik daar veel tijd voor had: in 3,5 uur moest het geflikt zijn. Want daarnaast moest er ook nog aan tafeldecoratie worden gedaan. Met bloemschikken en zo. Maar laten we niet op de zaken vooruit lopen.

Tijdens het koken moest ik alles uitleggen wat ik deed, dus voor je het weet verander je in Piet Huysentruyt. Zelfs als ik even naar het toilet ging, moest ik mezelf bedwingen om niet luidop te vertellen wat ik daar uitspookte.

Totaal afgepeigerd en stijf van de stress legde ik de hand aan mijn laatste gerecht en in welgeteld 3 minuten dekte ik mijn tafel. Daar was lang en uitgebreid over nagedacht. De week ervoor had ik samen met Steven zo'n 26 combinaties van kleuren, glazen en borden uitgeprobeerd tot ik een winner had. (Niet denken aan de Roemeense weeskindjes, Evelien...)

Over het verloop van de avond vertel ik voorlopig nog niets. Dat is nu eenmaal contractueel zo bepaald. Ik kan u wel meedelen dat ik mij onwaarschijnlijk aan 't amuseren ben. Gisteren was ik zelf te gast en man man man... Wacht tot u die aflevering te zien krijgt (over tien weken)! Drama! Humor! De polonaise!

Nog twee avonden te gaan (donderdag en zondag) en dan ben ik weer, zoals vanouds, geheel de uwe.

  • Comments(5)//www.evelienkooktlekker.be/#post87