Get into my kitchen!

Get into my kitchen!

About the blog

"Staatshervormingen, Israël, Darfoer... Ik wil er alles over weten. Maar als ik bloedeerlijk ben, praat ik het liefst over eten. Koken kalmeert mij én maakt mij euforisch. Vrienden krijgen tegen wil en dank advies over recepten die ze perfect beheersen. Mijn familie gaat stiekem naar het fastfoodrestaurant om een keertje 'normaal' te eten. Daarom deze uitlaatklep: recepten én zelfgemaakte foto's uit mijn keuken. Mijn hoogste doel? SMAAK!"

Wil je iets vragen? Stuur gerust een mailtje naar info@evelienkooktlekker.be

Koken op TV

What's on my mindPosted by Evelien Rutten Thu, January 08, 2009 17:51:49

Mijn God. Waar ben ik aan begonnen. Over enkele dagen wordt mijn knusse huisje ingenomen door... Vijftv. U leest het goed. Uw redelijke anonieme blogster-van-dienst gaat meedoen aan een tv-programma met de ronkende titel "Komen eten". Niet dat ik me daar zelf voor heb ingeschreven. Oh nee.

Ze. Hebben. Mij. Gevonden.

Alstublieft.

En hoe hebben ze mij gevonden? Dankzij deze superleuke, sympathieke blog. Of zo hebben ze mij toch kunnen overtuigen.

Het concept is eenvoudig maar verschrikkelijk: ik moet volgende maandag in mijn eigen huis een diner organiseren voor vier (inclusief mezelf) mensen. Mensen die ik nog nooit gezien heb. Oud, jong, man, vrouw: ik weet niets. Daarna mag ik zelf drie keer gaan eten bij die mensen. Het is reality tv, dus hoogstwaarschijnlijk zal ik afgaan als een gieter. Na twee glazen champagne (of goedkope schuimwijn: wie wéét waar ik terechtkom...) gaan de maskers af bij Rutten. De ware aard komt boven. Er worden dingen gezegd die ik nooit zou zeggen zonder drie druppels alcohol in mijn lijf. En dan sta ik ineens dikke sigaren te roken op het terras. Ik houd mijn hart vast voor de genante quotes die wekenlang als teaser zullen uitgezonden worden.

Maar dat zijn de minste van mijn zorgen. Ik loop nu al dagen te tobben over "de menu". Wat ga ik die mensen voorschotelen?! Ik krijg amper vier uur tijd om een driegangen menu te koken.

Morgenvroeg moet ik mijn definitieve lijst met gerechtjes inleveren aan de sympathieke redactrice Julie, dus ben ik op de valreep nog drie gerechten aan het uitproberen (U zou mijn keuken moeten zien... En die geuren!). En zo komt het dat ik deze week jammer genoeg nog geen nieuwe recepten op mijn blog heb kunnen plaatsen. Ik heb een contract getekend en moet zwijgen over de inhoud van het programma. Klinkt allemaal erg gewichtig, maar ik ben een sportief meisje. Dat weliswaar wil... WINNEN!

Tot snel!

  • Comments(11)//www.evelienkooktlekker.be/#post86