Get into my kitchen!

Get into my kitchen!

About the blog

"Staatshervormingen, Israël, Darfoer... Ik wil er alles over weten. Maar als ik bloedeerlijk ben, praat ik het liefst over eten. Koken kalmeert mij én maakt mij euforisch. Vrienden krijgen tegen wil en dank advies over recepten die ze perfect beheersen. Mijn familie gaat stiekem naar het fastfoodrestaurant om een keertje 'normaal' te eten. Daarom deze uitlaatklep: recepten én zelfgemaakte foto's uit mijn keuken. Mijn hoogste doel? SMAAK!"

Wil je iets vragen? Stuur gerust een mailtje naar info@evelienkooktlekker.be

Pikante Spaanse omelet met witloof

Wereldse keukenPosted by Evelien Rutten Sat, November 22, 2008 14:23:29
Blog Image
Zo. Ik ben er weer. De zoektocht mag afgeblazen worden. Trouwe lezers van deze blog hadden al opgemerkt dat Evelien die meestal Lekker Kookt de laatste dagen in geen velden of wegen in de buurt van een pot of pan te vinden was. Evelien had het niet alleen vre-se-lijk druk (Regi, ik hoop dat het groententaartje lekker was?), ze vond ook haar grote liefde. U leest het goed. Hij is gevonden. De man van Eveliens leven. Hij heet Steven. As we speak zit Steven naast mij in de zetel Die Zeit te lezen. Gezellig samen onder één dekentje. Af en toe werpt hij me een verliefde blik toe. We luisteren naar Amy McDonald, buiten sneeuwt het en we hoeven nergens naar toe. Domestic bliss van wel heb je me daar. Aan onze vertrouwdheid samen zou je kunnen denken dat we elkaar al jaren kennen. Niets is minder waar. De voorbije week was een rollercoaster (en als ik vraag of je 'rollercoaster' met e of a schrijft na de dubbele l, weet hij me daar feilloos op te antwoorden). Mijn mister dictionary. U zou zijn brieven moeten lezen. Ze blazen me letterlijk van mijn sokken. Ik raad het iedereen aan: heerlijk ouderwets veroverd worden. En nu zit hij hier dus naast me. Hij is niet van plan weg te gaan en dat wil ik ook niet. Steven stond erop dat mijn volgende onderwerp op deze blog onder de rubriek 'sexy' zou vallen. Ik ben er niet helemaal van overtuigd dat deze geïmproviseerde pikante omelet (ontbijt om 13u30) helemaal onder die noemer valt onder te brengen, maar de context spreekt voor zich.

Een gevulde omelet dus, een goede bron van proteïnen.

Dit heb je nodig voor 2 verliefde mensen

1 ui, fijngesneden - 8 cm chorizo, in plakjes - olijfolie - 2 eetlepels pijnboompitten - 1 Spaans pepertje, ontpit en fijngesneden - 3 stronkjes witloof, in repen - 2 teentjes knoflook, fijngesneden - 3 stukjes jalapeno peper - 2 eetlepels fijngesneden peterselie - 1 eetlepel fijngesneden bieslook - 4 lente-uitjes, fijngesneden - 6 eieren - een scheutje room - peper - zout - 12 trostomaatjes - een stuk cheddar kaas, geraspt - 1 eetlepel kappertjes

Zo maak je het

Fruit de ui met de chorizo zachtjes in olijfolie. Voeg de pijnboompitten en het Spaans pepertje toe, laat even meebakken. Voeg dan het witloof toe en laat zeker 10 minuten meegaren. Voeg dan de knoflook, de jalapeno peper, de peterselie, de bieslook en de lente-uitjes toe. Roer goed. Klop de eieren los in een kommetje met wat room. Breng op smaak met peper en zout. Strooi de kaas in de pan over de groenten en overgiet met het eiermengsel. Bestrooi met de kappertjes en schik de trostomaatjes er bovenop. Laat de omelet nu ± 20 minuten op een heel laag vuurtje garen met het deksel op de pan.


  • Comments(1)//www.evelienkooktlekker.be/#post70