Get into my kitchen!

Get into my kitchen!

About the blog

"Staatshervormingen, Israël, Darfoer... Ik wil er alles over weten. Maar als ik bloedeerlijk ben, praat ik het liefst over eten. Koken kalmeert mij én maakt mij euforisch. Vrienden krijgen tegen wil en dank advies over recepten die ze perfect beheersen. Mijn familie gaat stiekem naar het fastfoodrestaurant om een keertje 'normaal' te eten. Daarom deze uitlaatklep: recepten én zelfgemaakte foto's uit mijn keuken. Mijn hoogste doel? SMAAK!"

Wil je iets vragen? Stuur gerust een mailtje naar info@evelienkooktlekker.be

Mango madness

ZoetPosted by Evelien Rutten Wed, August 06, 2008 10:08:50
Blog Image
"Ze zijn zo sappig dat je de rest van de week niet meer moet zeulen met anderhalveliterwaterflessen."

Bij het nieuw Libanees buurtwinkeltje hebben ze de lekkerste mango's ter wereld. Nu. Op dit moment. Zo rijp als maar kan. Volgens mij komen ze uit India, want ze lijken verdacht veel op de mango's die ik ooit cadeau kreeg van iemand die bevriend is met veel Indiërs. Sindsdien staan ze op mijn lijstje van meest begeerlijke (en ja, ook wel sexy) ingrediënten die er bestaan. Op dat lijstje zal ik in een later stadium ongetwijfeld nog terugkomen.

Deze mango's hebben niets te maken met de bleke, naar-afwaswater-smakende misbaksels die onderkoeld liggen te bibberen in de supermarkt. Deze heerlijke vruchten, recht uit het aards paradijs, zijn donker oranje, hebben een overweldigend zwoel parfum en zijn zo sappig dat je de rest van de week niet meer moet zeulen met anderhalveliterwaterflessen.

Tijdens mijn ontbijt deze morgen leek het wel of ik was gestorven en recht de hemel binnengewandeld... Ik maakte een smoothie van de mango in combinatie met Griekse yoghurt (0 % vet!!!), honing uit de Provence en limoensap. Zo dik dat je 'm moest oplepelen, maar man toch... Wat een genot!


Dit heb je nodig voor 2 personen (of 1 heel gulzige)

1 rijpe mango - 1 potje Griekse yoghurt Total 0 % - 1 eetlepel honing - 1 eetlepel limoensap


Zo maak je het

Schil de mango en verwijder de pit. Doe het vruchtvlees met de rest van de ingrediënten in de blender. Bzzzz. Bzzzz. Bzzzzz. Klaar.
Blog Image

  • Comments(3)//www.evelienkooktlekker.be/#post6