Get into my kitchen!

Get into my kitchen!

About the blog

"Staatshervormingen, Israël, Darfoer... Ik wil er alles over weten. Maar als ik bloedeerlijk ben, praat ik het liefst over eten. Koken kalmeert mij én maakt mij euforisch. Vrienden krijgen tegen wil en dank advies over recepten die ze perfect beheersen. Mijn familie gaat stiekem naar het fastfoodrestaurant om een keertje 'normaal' te eten. Daarom deze uitlaatklep: recepten én zelfgemaakte foto's uit mijn keuken. Mijn hoogste doel? SMAAK!"

Wil je iets vragen? Stuur gerust een mailtje naar info@evelienkooktlekker.be

Spicy enchiladas

Wereldse keukenPosted by Evelien Rutten Wed, October 22, 2008 21:42:58
Blog Image
Dit is de week van de ommekeer. De sneakers zijn afgestoft, mijn trainingsbroek is eindelijk gestreken en mijn sportzak heeft enkele dagen gelucht. It's "back to the gym"-time. Ik sta weer enthousiast met mijn achterwerk te draaien op de ski-machine. Ik wip vitaal op en neer tijdens het steppen. En mijn lijf davert als een drilboor op de powerplate. Het werd stilaan tijd om uit de zetel recht te komen en mijn van nature erg luie lichaam duracell-gewijs weer in gang te schoppen.
U moet weten dat ik tot enkele maanden geleden drie keer per week ging sporten (vier jaar aan een stuk!). En dan ga je een week niet. En dan blijf je nog maar een week thuis. En na drie weken denk je: "Oei. Heeft het nog wel zin?" Fitness-moeheid, zou ik het durven noemen. Mijn buikspieren zijn inmiddels een vage herinnering. En als ik vijf trappen heb gelopen, lijkt het of ik de muur van Geraardsbergen moet beklimmen. Kijk, daar hou ik dus niet van. Ik wil weer controle over mijn lichaam. Genieten van de endorfines. Spierpijn koesteren. Fit zijn.

Het enige probleem met 's avonds sporten? Minder tijd om te koken! Dus neem ik eventjes mijn toevlucht tot fast food. Denk nu niet aan Quick of McDonalds, want ik kook sneller dan die kwibussen. U gelooft het misschien niet, maar u had erbij moeten zijn deze avond. Ik geef toe dat ik een elektrische cutter heb gebruikt om alles fijn te snijden in de plaats van een mes. Maar voor de rest zijn deze enchiladas vers, lekker, gezond én pikant as hell. Delicious!

Dit heb je nodig voor 4 personen
2 uien, fijngesneden - olijfolie - 1 gele paprika, fijngesneden - 1 groene paprika, fijngesneden - 3 teentjes knoflook, fijngesneden - 4 tomaten, fijngesneden - 400 g biefstuk, in de cutter grofgemalen - 1 theelepel kaneel - 1 theelepel komijnpoeder - 1 theelepel korianderpoeder - 1 theelepel oregano - 1/2 theelepel cayennepeper - zwarte peper - zout - 2 dl bier - 2 eetlepels tomatenpuree - een pak mini-tortilla's - verse koriander - lente-uitjes - cheddarkaas, geraspt

Zo maak je het
Fruit de uien glazig in olijfolie. Voeg de paprika's en de knoflook toe. Laat even bakken. Voeg de tomaten toe. Bak nu in een andere pan op een hoog vuur de grofgesneden biefstuk bruin. Breng op smaak met kaneel, komijn, koriander, oregano, cayennepeper, zwarte peper en zout. Vervang al deze kruiden eventueel door een zakje 'tortilla-mix' uit de supermarkt (zou ik zelf nooit gebruiken, maar ik heb dan ook alles in huis). Voeg de tomatenpuree toe en roer goed. Overgiet met het bier en laat even inkoken. Voeg dan de groenten uit de andere pan toe en meng goed. Neem een ovenschaal. Vouw een mini-tortilla dubbel en schep er een beetje van de saus en verse koriander in. Leg in de schaal. Vul net zo veel mini-tortilla's tot de saus op is. Leg ze allemaal dakpansgewijs op elkaar. Als je grotere tortilla's gebruikt, rol ze dan op als pannenkoeken en leg ze naast elkaar. Werk af met de rest van de verse koriander en met de fijngesneden lente-uitjes. Bestrooi dan met geraspte cheddarkaas en zet 15 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven. (Op de foto heb ik nog geen kaas toegevoegd)

Ik voegde ook nog opgelegde pepertjes toe, maar doe dit alleen als je bestand bent tegen heet eten. Meestal zijn die pepertjes groen (denk aan nacho's met kaassaus en pepertjes in de cinema), maar ik vond bij Delhaize de rode variant. Oewaaaa!!!! Spicy!!!

TIP: je kunt dit gerecht ook maken zoals lasagne: maak afwisselend laagjes van tortilla, saus, koriander en kaas. Eindig met kaas en zet in de oven.

  • Comments(0)//www.evelienkooktlekker.be/#post58