Get into my kitchen!

Get into my kitchen!

About the blog

"Staatshervormingen, Israël, Darfoer... Ik wil er alles over weten. Maar als ik bloedeerlijk ben, praat ik het liefst over eten. Koken kalmeert mij én maakt mij euforisch. Vrienden krijgen tegen wil en dank advies over recepten die ze perfect beheersen. Mijn familie gaat stiekem naar het fastfoodrestaurant om een keertje 'normaal' te eten. Daarom deze uitlaatklep: recepten én zelfgemaakte foto's uit mijn keuken. Mijn hoogste doel? SMAAK!"

Wil je iets vragen? Stuur gerust een mailtje naar info@evelienkooktlekker.be

Gegrilde tortilla met Mexicaanse tapenade

Wereldse keukenPosted by Evelien Rutten Tue, October 07, 2008 09:02:02
Blog Image

Dinsdag is mijn drukste dag van de week. As we speak zit ik nog steeds in mijn gezellige kamerjas te ontbijten, maar sinds ik opstond (twee uur geleden) heb ik de krant al gelezen, de afwasmachine uitgeladen, bonentapenade gemaakt en tortilla's gegrild. Over luttele ogenblikken begint mijn 'echte' dagtaak, die ik in een razend tempo zal moeten afwerken. En dat allemaal omdat ik straks om zes uur naar de avondschool moet. Mijn lieve vrienden en ik volgen de opleiding nagerechten, maar kunnen niet functioneren als we eerst geen "warm" avondeten hebben gekregen. Daarom houden we elke dinsdag om half zes een picknick, waarbij ieder om de beurt voor de catering zorgt. Vanavond neemt Patrick het voortouw. Omdat ik nog zoveel rode bonen op overschot had, mag ik het aperitiefhapje verzorgen (zelfs de voorschoolse picknick krijgt bij ons al gastronomische allures). Mijn rode bonentapenade is inmiddels berucht tot ver buiten de stadsgrenzen van Antwerpen. Het is een heerlijk, pittig mengsel van rode bonen, gegrilde paprika, gedroogde tomaten en knoflook. Verlies zeker de presentatie niet uit het oog, anders heb je gewoon een roodbruin papje in een kom. Ik steek rondjes uit grote tortilla's (met een metalen ring) en gril ze krokant in de grilpan. Dit gaat zeer snel! Daarop schep ik een lepeltje tapenade en werk het af met munt, peterselie of koriander. Maak de tapenade niet te lang op voorhand en bewaar ze zeker in de koelkast. Schep ze pas op het allerlaatste moment op de tortilla's, anders worden ze wak. De tortilla's kun je wel op voorhand grillen en bewaren in een tupperware doos.

Dit heb je nodig voor ± 4 personen

1 rode paprika - een blikje kidney bonen (afgegoten en afgespoeld) - 1 teentje knoflook - 6 zongedroogde tomaten (opgelegd in olie) - peper - zout - olijfolie

Zo maak je het

Snij de paprika in 4 kwartjes (verwijder de zaadlijsten). Leg ze met de velkant naar boven onder een hete gril, tot het vel is zwartgeblakerd. Leg ze dan in een kom en dek af met een bord of aluminiumfolie. De paprika's zullen nu in hun eigen hitte nog even verder gaar stomen. Verwijder na 10 minuten de zwarte vellen. Spoel niet af onder de kraan, dan spoel je de smaak weg! Meng nu de bonen, de paprika's, de knoflook en de zongedroogde tomaten in een kom. Mix tot een gladde massa. Voeg 3 à 4 eetlepels olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.

TIP: gebruik eventueel gehalveerde pitabroodjes in plaats van tortilla's. Je kunt ook garneren met rode uiringen, blokjes rode paprika, lente-uitjes... Allemaal lekker.

  • Comments(0)//www.evelienkooktlekker.be/#post49