Get into my kitchen!

Get into my kitchen!

About the blog

"Staatshervormingen, Israël, Darfoer... Ik wil er alles over weten. Maar als ik bloedeerlijk ben, praat ik het liefst over eten. Koken kalmeert mij én maakt mij euforisch. Vrienden krijgen tegen wil en dank advies over recepten die ze perfect beheersen. Mijn familie gaat stiekem naar het fastfoodrestaurant om een keertje 'normaal' te eten. Daarom deze uitlaatklep: recepten én zelfgemaakte foto's uit mijn keuken. Mijn hoogste doel? SMAAK!"

Wil je iets vragen? Stuur gerust een mailtje naar info@evelienkooktlekker.be

Pasta Express II

Pasta/risottoPosted by Evelien Rutten Sun, October 05, 2008 18:51:46
Blog Image
Pasta met courgette, zwarte olijven, ricotta en citroen

Dit heb je nodig voor 4 personen

2 courgettes, in kleine stukjes - 1 dl olijfolie - 200 g zwarte olijven, ontpit en fijngesneden - 4 teentjes knoflook, fijngesneden - de geraspte schil van 1 citroen - 200 g ricotta - 400 g pasta naar keuze - zwarte peper - zout - oude parmezaanschilfers - bladpeterselie

Zo maak je het

Bak de stukjes courgette kort maar hevig in olijfolie. Voeg de olijven, de knoflook en de citroenschil toe. Haal van het vuur, de knoflook mag niet aanbranden. Kook de pasta beetgaar in zout water en giet af (bewaar een beetje van het kookvocht). Meng de pasta met het courgettemengsel. Voeg dan de ricotta toe en meng goed (of meng de ricotta pas op het bord). Breng goed op smaak met zwarte peper en zout. Garneer met de parmezaanschilfers en bladpeterselie.

  • Comments(4)//www.evelienkooktlekker.be/#post47