Get into my kitchen!

Get into my kitchen!

About the blog

"Staatshervormingen, Israël, Darfoer... Ik wil er alles over weten. Maar als ik bloedeerlijk ben, praat ik het liefst over eten. Koken kalmeert mij én maakt mij euforisch. Vrienden krijgen tegen wil en dank advies over recepten die ze perfect beheersen. Mijn familie gaat stiekem naar het fastfoodrestaurant om een keertje 'normaal' te eten. Daarom deze uitlaatklep: recepten én zelfgemaakte foto's uit mijn keuken. Mijn hoogste doel? SMAAK!"

Wil je iets vragen? Stuur gerust een mailtje naar info@evelienkooktlekker.be

Italian style weekend (Pasta Express I)

Pasta/risottoPosted by Evelien Rutten Sun, October 05, 2008 18:39:07
Blog Image
Deze ochtend werd ik gewekt door een lief, zacht kinderstemmetje. "Evelien? Evelien? Evelien? Ben je wakker? Evelien?" Het zevenjarig jongetje dat in mijn oor stond te fluisteren was Helder, de zoon van mijn beste vriendin Hanne. Tien seconden later lag hij naast me onder het donsdeken met zijn koude voetjes tegen mijn benen. Een half uur daarna kwam Pim, zijn driejarig broertje binnen gestommeld. Hij wurmde zich jaloers tussen ons in, zodat ik er maar de brui aan gaf en opstond. Koffie zetten in een huis dat ik intussen beschouw als mijn tweede thuis. Hanne werd geboren toen ik vier jaar oud was, een beetje verderop in de straat. Er is niemand op deze aarde die zoveel over mij weet als zij. Als ik ernstig in de penarie zit, zucht ze diep en vraagt ze zich af wat "we" nu moeten doen... Hanne is mijn warme deken, mijn maatje, mijn vertrouwenspersoon, mijn drinkezusje. Er is geen bloedband tussen ons, maar ze hoort voor 100 % bij mijn familie. Gisterenavond kraakten we samen een fles cava en babbelden over het leven & het universum terwijl de tearjerker I am Sam opstond. Af en toe, bij de emotionele scenes, stopten we met praten en huilden dan gezellig samen in de maat. Omdat Antwerpen te ver weg is van Genk in het midden van de nacht, bleef ik fijn logeren. 's Ochtends, nadat ik door haar twee zonen kordaat uit bed was geduwd, nam ze me mee naar een geweldige Italiaanse supermarkt in Winterslag, waar ik me altijd een beetje Alice in Wonderland voel. Honderden soorten pasta van De Cecco (mijn lievelingsmerk), verse ricotta, heerlijke vleeswaren... Met twee grote zakken vol lekkers vertrok ik naar het huis van mijn vader, waar ik à l'improviste twee snelle pasta's in elkaar flanste voor hem, zijn vriendin en mijn broer Jan. In mijn eerste pasta verwerkte ik pancetta (Italiaanse charcuterie), salie en uien. In de tweede pasta (zie volgende post) koos ik voor courgette, zwarte olijven, knoflook, ricotta en geraspte citroenschil. Serveer ze eventueel samen op één bord (een 'duo' van pasta, zoals ze dat soms noemen in restaurants).

Pasta met gekarameliseerde ui en pancetta

Dit heb je nodig voor 4 personen

6 kleine uien, in zo dun mogelijke ringen gesneden - 1 dl olijfolie (lijkt veel, maar dit wordt de saus!) - 10 sneetjes pancetta, fijngesneden - 8 blaadjes salie, zeer fijn gesneden - zwarte peper - zout - 4 tomaten, gepeld, ontpit en in stukjes gesneden - 400 g pasta naar keuze

Zo maak je het

Fruit de uien in de olijfolie tot ze lichtbruin zijn (in een braadpan). Voeg dan de pancetta toe en bak even mee. Voeg dan de salie toe en roer goed. Breng op smaak met peper en zout. Kook de pasta beetgaar in zout water. Giet ze af, maar bewaar een kopje van het kookvocht. Meng de pasta met de uien-pancettasaus. Mocht het te droog zijn, kun je een beetje van het opgevangen kookvocht toevoegen. Voeg op het laatst de stukjes tomaat toe en meng goed. Serveer meteen.

  • Comments(0)//www.evelienkooktlekker.be/#post46