Get into my kitchen!

Get into my kitchen!

About the blog

"Staatshervormingen, Israël, Darfoer... Ik wil er alles over weten. Maar als ik bloedeerlijk ben, praat ik het liefst over eten. Koken kalmeert mij én maakt mij euforisch. Vrienden krijgen tegen wil en dank advies over recepten die ze perfect beheersen. Mijn familie gaat stiekem naar het fastfoodrestaurant om een keertje 'normaal' te eten. Daarom deze uitlaatklep: recepten én zelfgemaakte foto's uit mijn keuken. Mijn hoogste doel? SMAAK!"

Wil je iets vragen? Stuur gerust een mailtje naar info@evelienkooktlekker.be

Taboulé met verse vijgen

Wereldse keukenPosted by Evelien Rutten Wed, September 17, 2008 18:03:36
Blog Image
"Voor vier personen? Dat gaat niet. Taboulé maak je voor iedereen."

Mijn goede vriend Patrick verraste me dit weekend met zijn overheerlijke, onwaarschijnlijk frisse versie van taboulé. Omdat er voor honderd mensen gekookt moest worden, ging het niet om een 'kommetje', maar konden we eerder spreken over een trog. Toen ik hem om het recept vroeg, met hoeveelheden voor een viertal personen, antwoordde hij op z'n typisch Patricks: "Dat gaat niet. Taboulé maak je voor iedereen." Als Patrick kookt, zingt hij zachtjes This is the Life van Amy McDonald en volgt hij louter zijn gevoel. Hij ruikt, hij kijkt, hij roert, hij proeft eens, voegt wat zout toe en dan is het goed. Ik heb dan maar zelf pen en papier genomen en stapsgewijs genoteerd hoe hij het ongeveer heeft klaargemaakt, "want het is altijd anders, Evelien."

Voor plusminus 4 personen dus...
250 g couscous - olijfolie - 1/2 rode paprika, in blokjes - 1 wortel, in blokjes - 1/2 courgette, in blokjes - 1 raapje, in blokjes - een handvol rozijnen - enkele takjes verse munt - 1 teentje knoflook, gepeld - 1 theelepel grof zeezout - 1 theelepel korianderzaad - 1/2 theelepel kaneelpoeder - een snufje kurkuma voor een gele kleur (optioneel) - zwarte peper - het sap van 1/2 citroen - de geraspte schil (zonder de witte, bittere onderschil) van 1/2 citroen - 2 verse vijgen - een bosje koriander


Zo maakt Patrick het
1) Giet de couscous in een grote kom en lees dan de verpakking. Waarschijnlijk moet je de korreltjes overgieten met kokend water en ze dan even laten zwellen. Meestal is dat toch zo.

2) Roer de korrels voorzichtig los met een vork (anders gaan ze samenklitten tot klonters) en voeg een scheutje olijfolie toe.

3) Stoom de blokjes paprika, wortel, courgette en raap beetgaar (of kook ze even in zout water, giet af in een vergiet en spoel met koud water).

4) Laat intussen ook de rozijnen zwellen in heet water.

5) Voeg alle groenten en de rozijnen toe aan de taboulé.

6) Neem nu je vijzel (of een keukenrobotje). Maal de muntblaadjes met de knoflook, het zeezout, het korianderzaad, het kaneelpoeder, de kurkuma en de peper tot een gladde pasta. Voeg tijdens het malen wat olijfolie toe. Roer deze muntpesto door de taboulé.

7) Voeg dan nog het citroensap en de citroenschil toe. Garneer met plakjes verse vijg en koriander.


  • Comments(2)//www.evelienkooktlekker.be/#post34