Get into my kitchen!

Get into my kitchen!

About the blog

"Staatshervormingen, Israël, Darfoer... Ik wil er alles over weten. Maar als ik bloedeerlijk ben, praat ik het liefst over eten. Koken kalmeert mij én maakt mij euforisch. Vrienden krijgen tegen wil en dank advies over recepten die ze perfect beheersen. Mijn familie gaat stiekem naar het fastfoodrestaurant om een keertje 'normaal' te eten. Daarom deze uitlaatklep: recepten én zelfgemaakte foto's uit mijn keuken. Mijn hoogste doel? SMAAK!"

Wil je iets vragen? Stuur gerust een mailtje naar info@evelienkooktlekker.be

Koen spiest

VisPosted by Evelien Rutten Thu, August 28, 2008 01:06:01
Blog Image
"Hij kent het verhaal, van toen ik het één keer heb aangedurfd mosselen te eten."

Deze avond was ik bij mijn vriend Koen te gast op een etentje. Aangezien hij figureert in een artikel van een collega, moest ik dan ook maar gelijk een portretje van hem maken, "als ik er dan toch was". En als er dan toch een camera aanwezig was, kon ik net zo goed één van zijn gerechten fotograferen!

Na heerlijke artisjokken met een dipsausje als aperitief, verscheen het voorgerecht op tafel. Ik had me op dat moment nog geen seconde bemoeid met wat er daar in de pan lag te sizzelen, dus wist niet dat er Sint-Jacobsvruchten werden geserveerd.

Koen weet ergens wel dat ik een eigenaardige allergie heb voor schelpdieren, maar was dat in zijn enthousiasme vast vergeten... Hij kent het verhaal, van toen ik het één keer heb aangedurfd mosselen te eten, maar heeft dat ongetwijfeld uit zijn geheugen gewist.

Omdat ik niet zo vaak word uitgenodigd op feestjes ("je gaat vast heel kritisch zijn"), doe ik nooit ofte nimmer moeilijk. Ik eet alles op, al worden er rubberen garnalen in ananassaus met visbouillon op tafel gezet.

Het moet gezegd: ze zagen er fantastisch uit, die spiesjes. Zonder een woord van commentaar verorberde ik mijn volledige portie, en toen Koen die allerlaatste halve Sint-Jacobsvrucht nog op mijn bord schepte, at ik zelfs die op. Heerlijk!

Tijdens de geanimeerde gesprekken, van Freddie Mercury tot varkenstoiletten in de Filipijnen, werd er hard gelachen. Het hoofdgerecht, opnieuw spiesjes, maar dan van lam, was verrukkelijk. Een prachtige avond. Moeten we vaker doen.

Spiesje van Sint-Jacobsvrucht in spek met knolselderpuree

Dit heb je nodig voor 4 personen
1/2 knolselder - zout - een scheutje olijfolie - peper - limoensap - 8 schoongemaakte Sint-Jacobsvruchten - 4 takjes tijm - 4 plakjes dun spek, gehalveerd - szechuanpeper (of zwarte peper)

Zo maak je het
Schil de knolselder en snij ze in blokjes. Kook ze gaar in zout water en giet af. Pureer grof (of prak er eens in met een vleeshamer, zoals Koen). Voeg een scheutje olijfolie en limoensap toe en breng op smaak met peper. Wikkel elke Sint-Jacobsvrucht met een takje tijm in een plakje spek en breng op smaak met de szechuanpeper (Chinese peper met een citroenachtige smaak). Rijg telkens 2 vruchten op een spiesje (Koen gebruikte chopsticks). Bak elke zijde ± 3 minuten in olijfolie. Schep op elk bord een beetje knolselderpuree en leg er een spiesje bovenop.


PS: Het was niet zo erg, deze keer.


Blog Image

  • Comments(2)//www.evelienkooktlekker.be/#post20