Get into my kitchen!

Get into my kitchen!

About the blog

"Staatshervormingen, Israël, Darfoer... Ik wil er alles over weten. Maar als ik bloedeerlijk ben, praat ik het liefst over eten. Koken kalmeert mij én maakt mij euforisch. Vrienden krijgen tegen wil en dank advies over recepten die ze perfect beheersen. Mijn familie gaat stiekem naar het fastfoodrestaurant om een keertje 'normaal' te eten. Daarom deze uitlaatklep: recepten én zelfgemaakte foto's uit mijn keuken. Mijn hoogste doel? SMAAK!"

Wil je iets vragen? Stuur gerust een mailtje naar info@evelienkooktlekker.be

Zever in pakskes

What's on my mindPosted by Evelien Rutten Sun, June 03, 2012 23:24:51
Onze monsterverhuis die 9 uur heeft geduurd, is inmiddels achter de rug. De mensen die ons hebben geholpen, zijn waarlijk echte helden. Het 'instapklare huis' (ha! dat waren nog eens naïeve tijden!) blijkt echter een heuse money pit te zijn met lekken, schimmels, verroeste metalen balken en tal van andere verborgen gebreken. Het is op dit moment onmogelijk om er al effectief te gaan wonen. De vorige eigenaars zaten blijkbaar in een echtscheiding verwikkeld en het huis was zeker al een jaar niet meer echt bewoond. Er is voor ons een hele poppenkast opgezet met lieflijke, huiselijke tafereeltjes maar dat was dus allemaal window dressing. Ze hadden dringend geld nodig en geen van beiden wilde nog in dat huis wonen, laat staan ervoor zorgen. Alle vuil hadden ze letterlijk en figuurlijk onder de mat geveegd. Schimmelvlekken verborgen achter kasten. Gescheurde badkuiprand bedekt met een handdoek. Vuil dat het daar was. Maar dan ook écht heel vuil. Ik heb kilo's muizenketels opgeveegd uit de keukenkasten (!) en blijkbaar hadden ze ook binnenhuiskonijnen want achter de plinten krioelde het van de konijnenkeutels en stro. En dan te bedenken dat dit koppel een bloeiende doopsuikerzaak heeft. Wij vonden nog dozen doopsuiker mét muizenkeutels erin en gesmolten doopsuiker tussen de spleten van het parket. Maar genoeg gejammerd. We hebben de grote chance dat Steven een papa heeft die eigenhandig al een stuk of vijf huizen heeft verbouwd. Een man die spreekt in termen van "het is een klein probleem met grote gevolgen. Dat lossen we wel op." En dat zo'n twintig keer op een dag. We logeren voorlopig ook daar, want ik wil Hera niet loslaten in die gevaarlijke omgeving. Toch niet voordat er nog eens zes flessen Dettol tegenaan zijn gegooid. Mijn eigen vader heeft zich over de tuin ontfermd. Nooit iemand zo gestaag, zo hard zien werken. Uren aan een stuk. Helden, zeg ik u.

In de tussentijd komt er van koken dus niets meer in huis. As we speak ben ik in een razend tempo mijn nieuwe keuken in orde aan het maken. Kuisen, schilderen, kuisen, schilderen, kuisen.

Er zijn nog 20 dozen met servies, bestek, potten, pannen en eten die onuitgepakt staan te wachten op een plaatsje. Soms kookt de mama van Steven voor ons (een engel is het!), maar meestal overleven we op pistolets, afhaalchinees en kant-en-klaar. Onlangs probeerden we de pakjes van Cuisine du Chef uit Delhaize. Het zijn de zogenaamde sterrenmaaltijden van chefs als Wout Bru, Roger Vandamme en Peter Goossens. Het klinkt allemaal érg veelbelovend, maar de smaak van 'opgewarmd uit een pakje' krijgt ge nooit weg. Hoogst onbevredigend.

Gelukkig kunnen Steven en ik er nog mee lachen. We krijgen minstens één keer per uur de slappe lach, aangezien we allebei volstrekte leken zijn op het gebied van renovatiewerken. Het heeft zelfs twee dagen geduurd voordat ik fatsoenlijk kon schilderen (wat een gedoe zeg, met dat afplakken en oppassen met het plafond!). Steven heeft zich als een gek op het afschuren van de deuren gestort. In mijn nieuwe bureau (yes!) zijn er prachtige Franse deuren met geslepen glas, Steven is ze piekfijn in orde aan het maken. Ik ken niemand met zo veel oog voor detail als hij. Als alles af is (over een jaar of drie) zal het huis dan ook fantastisch zijn.

Tot snel!

  • Comments(3)//www.evelienkooktlekker.be/#post197