Get into my kitchen!

Get into my kitchen!

About the blog

"Staatshervormingen, Israël, Darfoer... Ik wil er alles over weten. Maar als ik bloedeerlijk ben, praat ik het liefst over eten. Koken kalmeert mij én maakt mij euforisch. Vrienden krijgen tegen wil en dank advies over recepten die ze perfect beheersen. Mijn familie gaat stiekem naar het fastfoodrestaurant om een keertje 'normaal' te eten. Daarom deze uitlaatklep: recepten én zelfgemaakte foto's uit mijn keuken. Mijn hoogste doel? SMAAK!"

Wil je iets vragen? Stuur gerust een mailtje naar info@evelienkooktlekker.be

Rock 'n' pizza

Aperitief & hapjesPosted by Evelien Rutten Sat, May 12, 2012 13:05:02

Het idee dat mijn eigen oven een perfecte pizza kan produceren, heb ik na talloze experimenten al lang laten varen. Voor de ultieme pizza-ervaring heb je eigenlijk een tuin nodig, waarin een handige schoonvader een steenoven voor je metselt. Een oven die je vervolgens met hout opstookt tot een paar honderd graden celcius en waarin een pizza na 3 minuten crisp en goudbruin gebakken is. Ik heb dit allemaal niet en kan dus geen "echte" pizza's maken. Dat neemt niet weg dat ik af en toe een rolletje kant-en-klaar pizzadeeg koop, ik ben ook maar een mens. Tegenwoordig ben ik met dat deeg aan het experimenteren en één van de grootste successen is het hapje dat je op de foto ziet (net voor het de oven ingaat): pizzarolletjes.
Het is simpel: beleg een kant-en-klaar pizzadeeg met je topping naar keuze. Rol het op tot de vorm van een stokbrood. Snij deze in plakjes van 2 cm. Leg deze plakjes plat in een ovenschaal en bak ze af. Je krijgt dan mini-spiraaltjes van pizzadeeg, ideaal voor feestjes of als aperitiefhapje. Het is origineler dan mini-pizza's en het heeft gewoon meer beet, zoals een kleine quiche of groententaart maar dan zonder gedoe. Dit is mijn favoriet versie: zeer simpel met een beetje gehakt en rucola.

Pizzarolletjes met gehakt en rucola

Dit heb je nodig voor ± 10 rolletjes.
1 kant-en-klaar pizzadeeg - 4 à 5 eetlepels tomatensaus (eventueel kant-en-klaar, bv. van Bertolli) - 125 g bio varkensgehakt - peper - zout - oregano - een bosje rucola - mozzarella, in kleine blokjes gesneden - olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220°C. Rol het pizzadeeg uit en bestrijk het met de tomatensaus. Breng het gehakt in een kom op smaak met peper, zout en oregano. Verdeel het in kleine hoopjes over het deeg. Niet te dik beleggen! Bestrooi met de rucola en rol de pizza nu voorzichtig op tot de vorm van een stokbrood. Snij er met een scherp mes plakjes van (2 cm dikte) en leg deze naast elkaar op een met bakpapier beklede ovenplaat.
Bestrooi de rolletjes met wat mozzarella, peper en zout. Bedruppel met wat extra olijfolie en zet 12 à 15 minuten in de oven, tot het deeg mooi goudbruin is en het gehakt gaar.

  • Comments(2)//www.evelienkooktlekker.be/#post193