Get into my kitchen!

Get into my kitchen!

About the blog

"Staatshervormingen, Israël, Darfoer... Ik wil er alles over weten. Maar als ik bloedeerlijk ben, praat ik het liefst over eten. Koken kalmeert mij én maakt mij euforisch. Vrienden krijgen tegen wil en dank advies over recepten die ze perfect beheersen. Mijn familie gaat stiekem naar het fastfoodrestaurant om een keertje 'normaal' te eten. Daarom deze uitlaatklep: recepten én zelfgemaakte foto's uit mijn keuken. Mijn hoogste doel? SMAAK!"

Wil je iets vragen? Stuur gerust een mailtje naar info@evelienkooktlekker.be

Kipspiesjes met satésaus

Aperitief & hapjesPosted by Evelien Rutten Mon, December 20, 2010 22:17:04

Wij zijn nogal zot van Kerstmis, mijn man en ik. Het duurt nog vijf dagen voor het officieel zo ver is, maar as we speak speelt er hier op de achtergrond al één van de playlists die Steven elk jaar opnieuw samenstelt. Met Kerstmuziek dus. De Duitse houten 'rauchermänner'-beeldjes blazen hun wierookjes uit en de lichtjes van de kerstboom fonkelen de hele dag door. We drinken zware rode wijnen en discussiëren urenlang over de cadeautjes die we gaan kopen. We veranderen honderd keer van mening, want "het moet wel kloppen hè". Morgen moet ik zwezeriken bestellen (voor de avontuurlijke kant van de familie) en een kalfsgebraad (voor de meer traditionele eters). En de hapjes! Man! Daar heb ik met mijn schoonmoeder al dagen over vergaderd. Ze haalde al haar fingerfood-kommetjes uit de kast (ovaal, vierkant, rechthoekig, rond, stervormig, kommetjes, ...) met de vraag: wat doen we en waarin serveren we het. Na vele uren brainstormen zijn we twee weken geleden tot de volgende conclusie gekomen: een gegrilde tijgergarnaal, een stuk foie gras met kweeperengelei, carpaccio, een krokant gebakken stukje zwezerik en een kreeftensoepje. Voor elk wat wils dus.

Mocht je zelf nog op zoek zijn naar receptjes voor lekkere hapjes, dan moet je dit zeker eens proberen. Onlangs maakte ik voor een tijdschrift kipspiesjes met satésaus. Ik had nog nooit satésaus gemaakt en improviseerde er op los. Iets met pindakaas, kokosmelk en currypasta leek me wel lekker. En lekker was het. Zo yummie dat ik nu al weet dat het ten huize Rutten-Van Ammel een klassieker gaat worden. Het is waanzinnig snel klaar en een ongelooflijke crowd pleaser. Wie mij niet gelooft, ga het maar vragen aan de babysit die de restjes heeft opgegeten en nu elke avond aan de telefoon hangt met de vraag wanneer ze alstublieft mag terugkomen.

Voor 4 personen
4 eetlepels pindakaas - ± 1 dl kokosmelk - 3 eetlepels rode currypasta (kant-en-klaar) - 4 kipfilets, in repen - sojasaus - honing - sesamzaadjes

Zo maak je het
Doe de pindakaas in een steelpan met de kokosmelk en de currypasta. Roer, en verwarm een beetje. Proef of het lekker is en voeg eventueel meer kokosmelk of currypasta toe. Ik heb het ook op gevoel gemaakt. De hoeveelheden zijn eerder summiere aanwijzingen.
Marineer de repen kipfilet twintig minuten in een flinke scheut sojasaus en enkele eetlepels honing. Rijg ze dan aan spiesjes en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Zet 12 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven. Bestrooi daarna met sesamzaadjes en serveer met de pindasaus.

  • Comments(29)//www.evelienkooktlekker.be/#post188