Get into my kitchen!

Get into my kitchen!

About the blog

"Staatshervormingen, Israël, Darfoer... Ik wil er alles over weten. Maar als ik bloedeerlijk ben, praat ik het liefst over eten. Koken kalmeert mij én maakt mij euforisch. Vrienden krijgen tegen wil en dank advies over recepten die ze perfect beheersen. Mijn familie gaat stiekem naar het fastfoodrestaurant om een keertje 'normaal' te eten. Daarom deze uitlaatklep: recepten én zelfgemaakte foto's uit mijn keuken. Mijn hoogste doel? SMAAK!"

Wil je iets vragen? Stuur gerust een mailtje naar info@evelienkooktlekker.be

Gepofte aardappel met feta

Gevulde groentenPosted by Evelien Rutten Fri, June 04, 2010 16:00:21

Mijn personal trainer en ik, wij lachen wat af. (U leest het goed: een personal trainer. Ik heb met geld gesmeten.) In mijn inmiddels veel te kleine sportoutfit sta ik twee keer per week voor een spiegel van 100 vierkante meter de meest bespottelijke bewegingen te maken. Kleine, makkelijke oefeninkjes die mij over enkele maanden terug in staat zullen stellen om een buikspieroefening tot een goed einde te brengen zonder verstuikte rug.
Na het uurtje stretchen & rekken van deze ochtend stapte ik voor het eerst in 2 jaar op een loopband. Niet om te joggen (God beware me), maar om zeer snel een helling op te wandelen. Na 15 minuten stond ik zo zwaar in het zweet dat ik de handdoek in de ring gooide. Het voelde aan alsof ik 3 marathons na elkaar had gelopen, dus een rondje sauna na de douche zou deugd doen. En dan zit je daar op je handdoekje, 12 kilo te zwaar, een lijf dat louter uit michelinbanden lijkt te bestaan en een vuurrode kop. Je zou denken dat je dan klaar bent voor enkele therapeutische 'voel je goed in je vel'-sessies bij Ingeborg. Ik voel me out of shape, dat klopt. En fenomenaal conditieloos. Maar het doet me tegenwoordig niet zo veel meer. Ik zal er alles aan doen om terug gezond en fit te zijn, maar ik laat het mijn humeur niet meer bederven. Vorige week interviewde ik nog een 21-jarig meisje met een eetstoornis. Een droom van een kind, lang en blond, zeer intelligent. Alles mee om gelukkig te zijn, maar toch zo verdrietig en zwartgallig... Neen, dan vind ik van mezelf dat ik -dik & al- toch meer uit het leven pers. En over citroenen gesproken: ik ken nog een heerlijk receptje met feta en citroen. Geserveerd in een gepofte aardappel, dus trek hier wel wat tijd voor uit. Het effect van de kruiden in de aardappel is fenomenaal. Je kunt de aardappels ook al een dag op voorhand voorbereiden en laten marineren voor je ze klaarmaakt in de oven. Het resultaat is verbluffend lekker, zelfs zonder de feta. Onthoud dat maar voor je volgende bbq, als er weer iemand vraagt naar patattensalaat. En in de tussentijd: geniet complexloos van dit blote benenweer!

Voor 4 aardappels (denk toch 2 per persoon)
4 middelgrote, hardkokende aardappels - 4 takjes rozemarijn - 4 takjes tijm - 4 blaadjes salie - 4 laurierblaadjes - olijfolie - peper - zout - een pak feta - 1 rode ui, fijngesneden - de geraspte schil van 1 citroen - enkele blaadjes babyspinazie, fijngesneden - 1 rode ui, fijngesneden - 4 blaadjes munt, fijngesneden

Zo maak je het
Halveer de aardappels in de lengte, maar snij ze niet helemaal door. Vul ze op met de rozemarijn, de tijm, de salie en de laurierblaadjes. Bedruppel met olie en breng op smaak met peper en zout. Duw terug helemaal dicht. Wikkel elke aardappel in aluminiumfolie en leg 1 uur in een op 180°C voorverwarmde oven. Prak intussen de feta korrelig met een vork. Meng met de rest van de ingrediënten. Voeg nog een scheutje olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout. Haal de aardappels uit de oven en verwijder de aluminiumfolie. Haal de kruiden uit de aardappels en vul ze op met de fetamengeling.


  • Comments(3)//www.evelienkooktlekker.be/#post169