Get into my kitchen!

Get into my kitchen!

About the blog

"Staatshervormingen, Israël, Darfoer... Ik wil er alles over weten. Maar als ik bloedeerlijk ben, praat ik het liefst over eten. Koken kalmeert mij én maakt mij euforisch. Vrienden krijgen tegen wil en dank advies over recepten die ze perfect beheersen. Mijn familie gaat stiekem naar het fastfoodrestaurant om een keertje 'normaal' te eten. Daarom deze uitlaatklep: recepten én zelfgemaakte foto's uit mijn keuken. Mijn hoogste doel? SMAAK!"

Wil je iets vragen? Stuur gerust een mailtje naar info@evelienkooktlekker.be

Lekkere saus voor bij de vis

VisPosted by Evelien Rutten Mon, May 17, 2010 22:18:07

Alsof zo'n bevalling nog niet genoeg is, word je de maanden erna nog achtervolgd door de meest ellendige en onvoorziene kwaaltjes. Zo werd er deze middag bij de dokter, na een week van ondraaglijke rugpijnen, bekkeninstabiliteit geconstateerd. Iets met het bekken, botten die uit elkaar gegaan zijn enzovoort. Gedoe, met andere woorden. En 9 sessies bij de osteopaat. Heb ik he-le-maal geen zin in, maar een andere optie is er niet. Ik kan nauwelijks op een stoel zitten, laat staan Hera uit haar bedje tillen.
Daar wordt een mens nu eens slechtgezind van. En wat doet deze slechtgezinde mens? Naar de supermarkt rijden en lekkere dingetjes kopen. Ik besefte dat ik hier nog nooit het recept had gepost van mijn supermakkelijke en toch indrukmakende roomsaus voor bij de vis. Normaal gebruik je hiervoor boter en room, maar ik deed het met sojaboter en sojaroom, dat lukt dus ook (nog steeds borstvoeding, nog steeds een baby met koemelk-allergie). Ik kocht twee schelvisfilets: veel goedkoper dan kabeljauw, maar zeker zo lekker. Daarbij maakte ik gekookte aardappeltjes, gestoofde prei en spinazie. De saus is echt spectaculair, precies alsof je op restaurant zit.

Voor 4 personen
2 sjalotjes - boter - 2 takjes verse tijm - 1 laurierblad - 1 theelepel dijon mosterd - 1 theelepel graantjesmosterd - een glas droge witte wijn - peper en zout - room - 1 à 2 eetlepels fijngesneden verse kruiden (bv. dragon, kervel of peterselie)

Zo maak je het
Snij de sjalotjes zo fijn als je kunt (2mm op 2mm). Fruit ze zachtjes in een genereus klontje boter. Pas op: neem je tijd, laat ze niet meteen bruin worden. Glazig is de bedoeling! Voeg dan de tijm en het laurierblad toe en overgiet met de wijn. Breng op smaak met peper en zout. Laat de wijn bijna volledig wegkoken (de pan moet nog vochtig zijn). Roer er dan de twee soorten mosterd door. Giet er een scheut room bij en roer goed. Laat heel even inkoken en werk af met de kruiden. Bak snel je vis en serveer de saus erbij.

  • Comments(5)//www.evelienkooktlekker.be/#post167