Get into my kitchen!

Get into my kitchen!

About the blog

"Staatshervormingen, Israël, Darfoer... Ik wil er alles over weten. Maar als ik bloedeerlijk ben, praat ik het liefst over eten. Koken kalmeert mij én maakt mij euforisch. Vrienden krijgen tegen wil en dank advies over recepten die ze perfect beheersen. Mijn familie gaat stiekem naar het fastfoodrestaurant om een keertje 'normaal' te eten. Daarom deze uitlaatklep: recepten én zelfgemaakte foto's uit mijn keuken. Mijn hoogste doel? SMAAK!"

Wil je iets vragen? Stuur gerust een mailtje naar info@evelienkooktlekker.be

Limoen & honingmuffins

ZoetPosted by Evelien Rutten Thu, August 14, 2008 21:46:02
Blog Image

"Maar heeft het me een koppel nakomelingen bezorgd? Nope. Nadda."

Lang, lang geleden, toen er nog hoop was dat ik een gezin zou stichten met mijn vriend S., gingen we elke week samen wandelen. Urenlang, zo ver mogelijk van huis. Dat hield natuurlijk in dat er een picknick moest worden voorzien. Mijn vriend S. hing wat dat betreft volledig af van mijn goodwill, want zelf zou hij not in a million years aan het boterhammen-smeren geslagen zijn.

Mijn picknick repertoire werd alsmaar uitgebreider en gelukkig ook naar waarde geschat. Ik legde de lat hoog, elke week toverde ik andere lekkernijen uit mijn rugzakje. Maar heeft het me een koppel nakomelingen bezorgd? Nope. Nadda. De liefde van de man... gaat recht door de maag en dan naar buiten. Of zoiets.

De grote favoriet tijdens die dagen was mijn lichte versie van een muffin met limoen, honing en Griekse yoghurt. Toen ik deze muffins voor de eerste keer maakte, volgde ik geen bestaand recept. Ik vertrouwde op mijn intuïtie en gebruikte wat ik in huis had. Het resultaat was zo verbluffend dat ik meteen opschreef hoe ik ze had gemaakt, anders was ik het gegarandeerd vergeten. In mijn kookschriftje staat nog steeds te lezen hoe S. reageerde na de eerste hap: "Zo limoenig fris!".

Aangezien ik vandaag zes eitjes kon kopen van mijn collega Tine (zo schattig en klein, zo gezond, zo bio), maakte ik de cakejes vandaag nog eens opnieuw.


Dit heb je nodig voor 6 muffins

1 groot ei (of 3 mini-eitjes van mijn collega Tine) - de geraspte schil van 1 limoen - 2 eetlepels honing - 1 theelepel geraspte gember - 2 eetlepels bloem (met een klein hoopje, niet helemaal afgestreken) - 1 theelepel (ook met hoopje) bakpoeder - 1 potje Griekse yoghurt (0 % vet van Total)

Zo maak je het
Klop het ei met de limoenschil, de honing en de gember tot een bleke, schuimige massa. Voeg dan de gezeefde bloem en het bakpoeder toe. Roer goed en meng er dan de Griekse yoghurt door. Schep dit beslag in beboterde mini-cakevormpjes of in papieren cakevormpjes (die je in een muffinvorm plaatst). Zet 15 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.

Blog Image

  • Comments(2)//www.evelienkooktlekker.be/#post13