Get into my kitchen!

Get into my kitchen!

About the blog

"Staatshervormingen, Israël, Darfoer... Ik wil er alles over weten. Maar als ik bloedeerlijk ben, praat ik het liefst over eten. Koken kalmeert mij én maakt mij euforisch. Vrienden krijgen tegen wil en dank advies over recepten die ze perfect beheersen. Mijn familie gaat stiekem naar het fastfoodrestaurant om een keertje 'normaal' te eten. Daarom deze uitlaatklep: recepten én zelfgemaakte foto's uit mijn keuken. Mijn hoogste doel? SMAAK!"

Wil je iets vragen? Stuur gerust een mailtje naar info@evelienkooktlekker.be

Strawberries in heaven

ZoetPosted by Evelien Rutten Thu, June 04, 2009 20:29:38

Mijn liefste Steven is 33 jaar en heeft zijn rijbewijs nog niet gehaald. In een ver verleden slaagde hij reeds twee keer voor het theoretisch examen. Twee keer ging hij naar het stadhuis voor een voorlopig rijbewijs. En twee keer vergeelde het papiertje. Ongebruikt. Steven vond dat niet zo erg. Steven maakte gebruik van tram, trein, bus en taxibedrijf mama. Maar toen kwam Steven Evelien tegen. Evelien heeft al een rijbewijs sinds ze 21 jaar is. Binnenkort gaan ze samen met de auto op vakantie naar Italië. Meer dan duizend kilometer, die Evelien in haar eentje, Red Bull drinkend, moet afleggen met een dagdromende Steven naast zich. Evelien zag plots een toekomst voor zich, waarbij zij de rol van taxibedrijf mama op zich moest nemen. Dat zag Evelien plots niet meer zo goed zitten. Daarom zit Evelien nu naast Steven in bed, die vlijtig maar vloekend aan het studeren is op verkeersborden en voorrangsregels. Af en toe hoort ze een gefrustreerde 'hmmmpf' of stelt Steven een vraag, ervan overtuigd dat zijn geliefde het antwoord niet kent. Want al die verkeersregels zijn totaal onlogisch en bizar. Maar Evelien kent alle antwoorden. Steven krijgt dan grote fronsrimpels en kruipt nog wat dieper onder de dekens met het boekje. Evelien sust haar liefje en stelt hem gerust: "Het komt allemaal goed. Blijf maar lekker studeren. Ik wijk geen milimeter van je zijde, totdat je het hele verdomde rijboekje van voor naar achter en van beneden naar onder kunt reciteren. Straks krijg je nog een zoete verwennerij. Een heerlijk dessertje met kaas, aardbeien en frambozen. Als beloning, omdat je zo hard gestudeerd hebt. En daarna zal ik je ondervragen. Eventjes maar. Tot je géén fouten meer maakt."

Dit heb je nodig voor 2 personen
100 g frambozen - 1 potje Brabantse platte kaas - 2 eetlepels suiker - de geraspte schil van 1/4 citroen - een paar druppels oranjebloesemwater - 125 g aardbeien

Zo maak je het
Prak de frambozen fijn met een vork. Meng de platte kaas met de suiker, de citroenschil en het oranjebloesemwater. Spatel de frambozen er voorzichtig door. Stop op tijd met mengen, dan krijg je een mooi gemarmerd effect.
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snij in stukjes. Maak nu laagjes in twee glazen: aardbeien-kaas-aardbeien-kaas-aardbeien. Werk eventueel af met een blaadje munt.

  • Comments(9)//www.evelienkooktlekker.be/#post129