Get into my kitchen!

Get into my kitchen!

About the blog

"Staatshervormingen, Israël, Darfoer... Ik wil er alles over weten. Maar als ik bloedeerlijk ben, praat ik het liefst over eten. Koken kalmeert mij én maakt mij euforisch. Vrienden krijgen tegen wil en dank advies over recepten die ze perfect beheersen. Mijn familie gaat stiekem naar het fastfoodrestaurant om een keertje 'normaal' te eten. Daarom deze uitlaatklep: recepten én zelfgemaakte foto's uit mijn keuken. Mijn hoogste doel? SMAAK!"

Wil je iets vragen? Stuur gerust een mailtje naar info@evelienkooktlekker.be

Pizza express

Vegetarisch verantwoordPosted by Evelien Rutten Wed, June 03, 2009 20:35:07

"Evelien, snel! Kom eens kijken..." fluisterde Steven, terwijl hij op ons balkon stond. Terwijl ik nieuwsgierig naast hem ging staan, was ik getuige van een zeer grappige vorm van besparing. We betrapten onze vriendelijke doch gewiekste Joodse onderbuur terwijl hij een fles goedkoop mineraalwater overgoot in een lege fles Evian. Je zal er maar op bezoek gaan met een dure champagne! Zelf zijn wij fervente aanhangers van de Brita-filter. Ik heb mezelf overtuigd met een blindproef-test, waar ik zeer duidelijk het verschil proefde tussen gewoon kraantjeswater en de gefilterde versie. Toch is er geen haar op mijn hoofd dat eraan denkt om mijn gefilterd water over te gieten in een Spa-fles. Maar laten we elkaar geen Liesbeth noemen: iedereen foefelt wel eens in de keuken. Ik ken genoeg hobbykoks die hun hand niet omdraaien voor het o-zo-handige bouillonblokje (mezelf incluis), kant-en-klaar kruimeldeeg (yep) of guacamole uit een potje (slechts héél af en toe hoor). En zo komen we bij mijn supersonische versie van mini-pizza's. Ik ben dol op een authentieke Italiaanse pizza met flinterdunne, krokante bodem, versta me goed. Maar soms heb ik gewoon geen zin in gedoe en gebruik ik... pitabroodjes! Ik beleg ze zoals een pizza margarita, enkel met wat tomatensaus en kaas. Hoe eenvoudiger, hoe lekkerder. Elke persoon die ze tot nu toe geproefd heeft, was verrukt. Vooral omdat ik ze binnen tien minuten op tafel zet. Je mag er gerust de chronometer bij halen.

Dit heb je nodig voor 12 mini-pizza's
6 volkoren pitabroodjes (liefst bio van Delhaize) - een bokaaltje tomatenvlees met basilicum (ook bio van Delhaize) - 2 bolletjes mozzarella - oregano - peper - zout - olijfolie - 12 blaadjes basilicum, in stukjes gescheurd

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een ovenplaat (eventueel 2) met aluminiumfolie en giet er een scheut olijfolie op (dan worden de bodems straks lekker krokant). Zet deze alvast in de oven om goed heet te worden. Halveer nu voorzichtig de pitabroodjes (snij met een scherp mes rondom rond). Zo krijg je 12 rondjes. Bestrijk elk rondje met 2 eetlepels tomatensaus (koud). Snij de mozzarella in plakjes en verdeel ze over de saus. Bestrooi met een beetje oregano, peper en zout. Leg de pizza's naast elkaar op de hete bakplaten en zet 5 minuten in de oven. Haal de pizza's uit de oven en bestrooi ze met de basilicum. Serveer meteen.

TIP: dit is ook zalig op de barbecue! Bekleed het rooster wel met aluminiumfolie, anders branden de onderkanten te snel aan.

TIP 2: ik maakte ook al een versie met tomatensaus, verbrokkelde feta, zwarte olijvenringen en lente-uitjes. Ook een voltreffer.

TIP 3: maak de pizza's niet te lang op voorhand, dan worden ze wak.

  • Comments(5)//www.evelienkooktlekker.be/#post128