Get into my kitchen!

Get into my kitchen!

About the blog

"Staatshervormingen, Israël, Darfoer... Ik wil er alles over weten. Maar als ik bloedeerlijk ben, praat ik het liefst over eten. Koken kalmeert mij én maakt mij euforisch. Vrienden krijgen tegen wil en dank advies over recepten die ze perfect beheersen. Mijn familie gaat stiekem naar het fastfoodrestaurant om een keertje 'normaal' te eten. Daarom deze uitlaatklep: recepten én zelfgemaakte foto's uit mijn keuken. Mijn hoogste doel? SMAAK!"

Wil je iets vragen? Stuur gerust een mailtje naar info@evelienkooktlekker.be

Marokkaanse wortelsalade

GroentenPosted by Evelien Rutten Sun, May 24, 2009 17:49:19

We naderen het einde van een lang weekend waarin ik een overdosis vlees heb geconsumeerd. Het begon op donderdag. Ik was te gast op een communiefeest waar een heus speenvarken werd geserveerd. Zeer fascinerend, het dier opeten terwijl het je aankijkt. De dag erna had ik met mijn koksmaatjes van de avondschool afgesproken om te oefenen voor ons naderend examen. We volgen momenteel de module 'streekgerechten'. Stel je daar vooral geen moussaka of paëlla bij voor. Het blijft allemaal traditioneel Belgisch, met varkenshaasjes en biefstukken. Ze krijgen het etiket 'streekgerecht' omdat we aan de saus peperkoek of jenever toevoegen. Soms lekker, meestal overbodig. Voor ons examen moeten we drie vleesgerechten instuderen. We maakten ze allemaal klaar en ik kan je verzekeren dat je na een gevuld varkenshaasje, een lendebiefstuk en een kalfssteak alleen nog maar languit in de zetel kunt gaan liggen met een groot glas Perrier binnen handbereik. En gisteren organiseerde ik zelf nog eens een etentje, waarbij ossobucco met risotto op tafel kwam. Vandaag las ik dus een vegetarische dag in, vol frisse slaatjes en lekkere kleine hapjes. Zomers genieten! Deze wortelsalade kun je zo exotisch maken als je zelf wilt. Als je niet houdt van koriander, kun je 't vervangen door bladpeterselie.

Dit heb je nodig voor 4 personen
een handvol rozijnen - 8 wortels - een flinke scheut olijfolie - het sap van 1 citroen - 1 theelepel gemalen korianderpoeder - 2 eetlepels grofgesneden (ongezouten) pistachenoten of amandelen - peper - zout - een snufje cayennepeper - 2 eetlepels fijngesneden koriander

Zo maak je het
Overgiet de rozijnen met zeer warm water en laat ze een kwartiertje weken. Maak intussen de wortelen schoon en rasp ze (ik gebruikte een mandoline). Meng de wortels met de rest van de ingrediënten en de uitgelekte rozijnen. Zet afgedekt in de koelkast. De salade is beter als je 'm eerst enkele uren laat staan.

  • Comments(2)//www.evelienkooktlekker.be/#post125