Get into my kitchen!

Get into my kitchen!

About the blog

"Staatshervormingen, Israël, Darfoer... Ik wil er alles over weten. Maar als ik bloedeerlijk ben, praat ik het liefst over eten. Koken kalmeert mij én maakt mij euforisch. Vrienden krijgen tegen wil en dank advies over recepten die ze perfect beheersen. Mijn familie gaat stiekem naar het fastfoodrestaurant om een keertje 'normaal' te eten. Daarom deze uitlaatklep: recepten én zelfgemaakte foto's uit mijn keuken. Mijn hoogste doel? SMAAK!"

Wil je iets vragen? Stuur gerust een mailtje naar info@evelienkooktlekker.be

Kookmarathon

What's on my mindPosted by Evelien Rutten Thu, May 14, 2009 15:46:09
(Foto: Karl Bruninx)


70 gerechten klaarmaken in tien dagen tijd. Dat is waar ik me de afgelopen weken mee heb beziggehouden. Niet voor mezelf, niet voor een tijdschrift, niet voor deze blog, maar wél voor een kookboek! Ik ben namelijk ingehuurd als foodstylist oftewel 'spook-koker'. De recepten zijn van iemand anders, ik heb ze enkel moeten klaarmaken voor de foto. Het was de eerste keer dat ik gevraagd werd om zoiets te doen en ik kan je verzekeren dat het een logistieke nachtmerrie is. Ga maar eens naar de winkel met een boodschappenlijst van 2 meter lang. Probeer maar eens een kist vis vers te houden als je twee uur in de file staat richting Leuven. Ga maar eens shoppen voor 150 bordjes, kommetjes, glazen, schotels, vorken, messen, tafellakens enz... Maar ik klaag niet. Het was een fantastische ervaring, vooral omdat de samenwerking met de fotograaf haast telepathisch verliep. Nog voor hij kon zeggen dat het takje kervel op de béarnaisesaus verplaatst moest worden, had ik het al verlegd. Toen hij iets te vroeg afdrukte, kwamen mijn vettige vingers zelfs per ongeluk in beeld (zie foto).

En ik heb natuurlijk gigantisch veel bijgeleerd. Ik weet wel al een beetje hoe je 'mooi' kunt koken voor de foto, maar had bijvoorbeeld nog nooit een oester geopend. Daar sta je dan, met een schelp in de ene hand en je oestermes in de andere, starend naar een filmpje op Youtube ("Hoe open je een oester"). Maar alles is gelukt. Er zijn géén truukjes aan te pas gekomen. Géén schoensmeer of haarlak. 's Middags smikkelden fotograaf Karl en ik alles lekker op, onder het genot van een exquise wijn. Vooral de dag waarop ik 9 visgerechten heb klaargemaakt, zal me lang bijblijven.

Het boek verschijnt pas in september, maar uiteraard zal ik u op deze site op de hoogte houden. Tot die tijd ben ik weer helemaal de uwe. Vanaf nu kun je dus weer nieuwe, opwindende recepten verwachten!

  • Comments(0)//www.evelienkooktlekker.be/#post123