Get into my kitchen!

Get into my kitchen!

About the blog

"Staatshervormingen, Israël, Darfoer... Ik wil er alles over weten. Maar als ik bloedeerlijk ben, praat ik het liefst over eten. Koken kalmeert mij én maakt mij euforisch. Vrienden krijgen tegen wil en dank advies over recepten die ze perfect beheersen. Mijn familie gaat stiekem naar het fastfoodrestaurant om een keertje 'normaal' te eten. Daarom deze uitlaatklep: recepten én zelfgemaakte foto's uit mijn keuken. Mijn hoogste doel? SMAAK!"

Wil je iets vragen? Stuur gerust een mailtje naar info@evelienkooktlekker.be

Crazy tapas

Aperitief & hapjesPosted by Evelien Rutten Mon, May 04, 2009 21:53:50

Welkom in mijn famile. Broer Peter draagt for no particular reason een Tommy Cooper hoedje. Vader maakt nichtje Jana aan het lachen met zijn stijlvolle aloha-bloemenslinger. Neefje Maarten bestormt zijn nietsvermoedende broer Maxim met twee zwaarden. Kleine Quinten observeert.

Wederom een fijn familieweekend!

Ik probeerde heel erg om me niet als chef te gedragen in de keuken, maar kreeg toch weer rare blikken toegeworpen toen ik sprak over het concasseren van tomaten en me druk maakte over darmkanaaltjes in scampi's. Anyway. Er werd gekookt dat het een lieve lust was. Met z'n allen in de keuken. Hapjes werden uitgevonden aan de lopende band. Eén voor één werden ze geserveerd aan de gezellig gedekte tafel in de zonnige tuin. Er werd geproefd, gesmikkeld, gecomplimenteerd. Is het mogelijk dat we hier kunnen spreken van... geluk?

Ik koos drie hapjes voor jullie uit. Zeer makkelijk te maken, maar wat een waw-effect!

Paprika gevuld met feta en kruiden

Snij 3 paprika's in kwartjes. Prak een pak feta met een vork tot kruimels. Meng met een eetlepel oregano, een eetlepel fijngesneden peterselie, de geraspte schil van 1/4 citroen, een scheut olijfolie, peper en zout. Vul de paprikakwartjes hiermee op en zet ze 15 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.

Mini-bouletjes van kip & feta

Snij 2 kipfilets zeer klein (ik gebruikte 2 messen tegelijk). Meng met 50 g verkruimelde feta, een bosje fijngesneden muntblaadjes, 2 teentjes fijngesneden knoflook, 1 theelepel korianderpoeder, een snufje pili pili, peper, zout, 1 ei en een half kopje paneermeel. Kneed er kleine bouletjes van en bak ze traag in olijfolie. Wij serveerden ze met tzatziki.


Bruschetta met gekarameliseerde uien

Snij 4 uien in ringen. Bak ze zeer traag in boter tot ze goudbruin zijn (minstens 40 minuten). Voeg dan een beetje sherry en een kleine eetlepel tomatenpuree toe en laat nog even verder bakken. Snij 2 ontpitte tomaten in blokjes en meng met een handvol fijngesneden olijven, een fijngesneden teentje knoflook, peper en zout. Beleg sneetjes stokbrood met het tomatenmengsel. Schep de gekarameliseerde uien erbovenop. Werk af met fijngesneden parmaham. Zet 5 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.



  • Comments(3)//www.evelienkooktlekker.be/#post121