Get into my kitchen!

Get into my kitchen!

About the blog

"Staatshervormingen, Israël, Darfoer... Ik wil er alles over weten. Maar als ik bloedeerlijk ben, praat ik het liefst over eten. Koken kalmeert mij én maakt mij euforisch. Vrienden krijgen tegen wil en dank advies over recepten die ze perfect beheersen. Mijn familie gaat stiekem naar het fastfoodrestaurant om een keertje 'normaal' te eten. Daarom deze uitlaatklep: recepten én zelfgemaakte foto's uit mijn keuken. Mijn hoogste doel? SMAAK!"

Wil je iets vragen? Stuur gerust een mailtje naar info@evelienkooktlekker.be

Een prachtige verjaardagstaart

ZoetPosted by Evelien Rutten Tue, March 10, 2009 10:53:12

Toen ik Steven leerde kennen, lang, lang geleden, in november 2008, had ik voor 2009 welgeteld één afspraak in mijn agenda staan. Met dikke, rode letters stond er bij 7 maart "koken voor vrienden van Patrick". Ik was al maanden geboekt voor een gigantisch verjaardagsweekend in de Ardennen.

Tijdens mijn tweede afspraakje met Steven vroeg ik langs mijn neus weg naar zijn verjaardag. "Schrijf dat maar al in je agenda, Evelien! Die heuglijke dag zullen wij vieren op 7 maart."

Meteen verscheen er een barst in onze prille relatie. Moest ik die ene belangrijke afspraak van 2009 afzeggen? Drie goede vrienden verliezen omdat ik koos voor de liefde? Of het hart van mijn liefje breken en hem op zijn 33ste verjaardag in de kou laten staan? "Oh oh ik heb zorgen", zong ik wekenlang zeer zachtjes voor mij uit. Hartverscheurende keuzes werden gemaakt. Maar ik koos uiteindelijk voor de vrienden van Patrick. Zij waren er eerst. En ik heb nu zo'n groot schuldgevoel dat ik alle resterende verjaardagen van Steven groots en monumentaal zal aanpakken.

Maar laten we wel wezen: mijn liefje heeft niet te klagen gehad. Toen ik zondagnamiddag thuiskwam en hem ein-de-lijk drie dikke kussen kon geven, had ik een joekel van een verjaardagstaart voor hem bij. Een taart die ik weken daarvoor al had besteld bij Harald Ligtvoet. Die naam zegt u misschien niets, maar als ik het heb over "de ontwerper van de rood-witte jurk van Ishtar", roept u allen in koor: "Aha! Den dienen!"

Harald en zijn vriend maken de schattigste taarten op bestelling. Als u er ook eentje wilt, word dan maar snel zijn vriendje via facebook!

Toen ik moest beslissen welk tafereel er verbeeld zou worden op de taart, koos ik voor het schilderijtje dat Steven zo fantastisch vindt: een vliegend varken, dat vanuit het struikgewas richting meertje springt. Ik mailde de foto door naar Harald en gaf hem vrij spel. Het resultaat? Een plonsend varken, een oever met onderbroek en handdoekje, lieveheersbeestjes en bloemetjes. Ge-wel-dig!
  • Comments(3)//www.evelienkooktlekker.be/#post101